Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

OHAL komisyonu ilk kararını verdi
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, meslekten ihraç edilenlere ilişkin ilk kararını verdi. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, bir kişinin işe iade talebini reddetti. Komisyonun, incelemelerini bitirdiği dosyalardaki kararlar arasında mesleğe iade ile başvurunun reddi yönünde hükümler yer aldı.
OHAL KOMİSYONU KARARINA DA İTİRAZ EDİLEBİLECEK
OHAL inceleme komisyonu kararına da itiraz edilebilecek. Ankara'da 19. ve 20. İdare Mahkemeleri OHAL işlemleri inceleme komisyonu kararlarına açılacak iptal davalarının incelenmesi için yetkilendirilmişti.
MAYISTA GÖREVE BAŞLAMIŞTI
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Resmi Gazete'de yayımlanan 685 sayılı KHK ile kurulmuş ve 22 Mayıs'ta göreve başlamıştı.
100 BİNİN ÜZERİNE BAŞVURU
Resmi Gazete'de yayımlanan 685 sayılı KHK ile kurulan ve 22 Mayıs'ta göreve başlayan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'na, bugüne kadar 102 bin 432 başvuru yapılmıştı.
AİHM 25 BİN BAŞVURUYU REDDETMİŞTİ
Komisyonun kurulması ve başvuruların alınmaya başlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi, KHK'lar ile doğrudan yapılan işlemler ve OHAL kapsamında gerçekleştirilen idari işlemler hakkındaki 70 bin 771 başvuruyu, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu adres göstererek, başvuru yollarının tüketilmediği gerekçesiyle kabul edilemez bulmuştu.
AİHM'in OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu bir iç hukuk yolu olarak kabul ettiği ve ret kararı verdiği başvurunun ardından Türkiye aleyhine açılan dava sayısında da düşüş yaşanmıştı. AİHM, 25 bin başvuruyu, komisyonu adres göstererek reddetmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49