Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Öğrencilerin Okulda olmaları gerekiyor ama…
 Her yıl olduğu gibi, bu yıl da okul zamanı geldi. 16 Eylülde okullar açılıyor ancak çocuklar pamuk tarlasında çalıştığı için okullar öğrencisiz kalacak.

Urfalı çocukların kaderi haline gelen bu durum çocukların eğitimi aksatıyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da haberlere konu olan çocuklar, okul yerine tarla başında çalışmak zorunda kalıyor. Bu yıl verimlerin az olması nedeniyle her yıl Urfa’daki tarlalarda pamuk toplayan çocuklar, bu sezonda Adana ve diğer illerde pamuk topluyor. GAP bölgesinin tek geçim kaynağı olan pamukta bu sene beklenen verim alınamayınca toplu göç yaşandı. İlköğretim çağındaki çocuklar başta İstanbul olmak üzere, tüm Türkiye’ye dağılmış durumda. Köylerde ve ilçelerdeki liselerde aynı durumda; Okul var, öğrenci yok. GAP bölgesinde bu yıl pamukların yokluğu nedeniyle çocukların başka illere çalışmaya gitmesine neden oldu. Şanlıurfa’da pamuk ekim sezonunda aşırı yağışların düşmesi sonucu pamuklar döllenme yapamadı ve koza tutmadı. Aşırı boy aldı, boy alınca koza tutmayan pamuklar verimsiz oldu. Tarım girdileri pahalı olduğu için borçlu olan çiftçiler çareyi göç etmekte buldular. Göçlerin başlaması üzerine çocuklar okulların geri kalacak. Bugüne kadar Şanlıurfa bölgesinde pamuk yok, çiftçi mağdur oldu diye Şanlıurfa’daki yetkililer Ankara’ya Rapor göndermedi. Bu tür sıkıntıların faturası ise çocukların eğitim öğretimine kesildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49