Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Öcalan Serbest Bırakıldı

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, BDP ve DTP öncülüğünde Suriyeli Kürtlere destek için düzenlenen etkinliğe giderken gözaltına alındı. Gözaltına alınan  Öcalan Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde BDP Ve DTP tarafından Suriyeli Kürt'lere destek amacıyla düzenlenecek 'Rojava ile dayanışma yürüyüşü' etkinliğine katılmak için Halfeti'den yola çıkan. Mehmet Öcalan'ın ilçe çıkışında uygulama noktası oluşturan polisler tarafından durduruldu.

Yapılan kimlik kontrolünde Öcalan’ın Gösteri kanunu muhalefetten daha önce aranması olduğu için ifadeleri alınmak üzere Halfeti Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan Mehmet Öcalan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öcalan Adliyede serbest bırakıldı. Mehmet Öcalan, serbest kaldıktan sonra Ceylanpınar'a gitmek için yola çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49