Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

O saldırgan tutuklandı

Kaçak elektrik kullanımını engellemek için saha denetimlerini sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım Enerji Kayıpları Kontrol birimi ekipleri, 16 Ocak günü Diyarbakır’ın Çınar ilçesine gitti. 19 Mayıs mahallesindeki konutların sayaçları kontrol eden ekipteki görevlilerden Ö.Ö. ve A.Ç., kapısını çaldıkları evin sahibine kendilerini tanıtarak avludaki sayacı incelemeye başladılar. Bu sırada avluya giren ve tehditler savuran Mehmet Dinç isimli şahıs, görevlilerden A.Ç.’nin boğazını sıkarak kaçak kullanımı görüntülediği cep telefonunu zorla elinden aldı. Bu sırada bir minibüsle evin önüne gelen kimliği belirsiz 3-4 kişi, kaçmaya çalışan Dicle Elektrik görevlilerini acımasızca darp etti. Aynı mahallede kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik görevlilerinden E.I.’nın ise yolu kimliği belirsiz kişilerce kesildi. Tehditler savuran söz konusu şahıslar, görevlinin elinde bulunan ve kaçak tespitinde kullanılan ampermetre, keski ve kontrol kalemini zorla aldı. Yaşanan olaylar sırasında ekiplere ait bazı araçlar da hasar gördü.Yaşananların ardından Çınar polis merkezi amirliğine giden Dicle Elektrik görevlileri, başlarından geçenlerle ilgili ifade verdiler.

Mahkemeden Tutuklama Kararı

Yaşanan olayın ardından Çınar Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davada tutuklama kararı çıktı. Mahkeme, sanık Mehmet Dinç hakkında ‘kuvvetli suç şüphesi bulunması’, ’5271 sayılı CMK’nın 100. maddesindeki tutuklama nedenlerinin var olması’ ve ‘delillerin karartılma ihtimalinin bulunması’ sebebiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. Mehmet Dinç tutuklanırken, firarda olan diğer saldırganların kimliklerinin belirlenerek yakalanabilmeleri için başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49