Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Nesli tükenme tehlikesi altındaki kelaynak çoğalmaya devam ediyor

2022 üreme döneminde doğaya bırakılan kelaynakların ilkbaharda yavruları Nisan itibarıyla yumurtadan çıkıp büyümeye başladı. Büyüyen kuşlar mayıs sonuna kadar kanat çırparak Birecik semalarında uçmaya başladı.

Birecik'te 1977'de 2 erişkin ve 9 yavruyla başlayan üretim çalışmaları neticesinde 39 yavrunun katılmasıyla kuşların sayısı 321'lere ulaştı. Birecik Kelaynak Üretme İstasyonu'nda her yıl çok sayıda yavru doğuyor.

Tek eşli olan kelaynak kuşları yılda 1-3 arasında yavru dünyaya getiriyor. Eşlerine sadakatleriyle bilinen bu kuşların bazıları eşleri öldüklerinde yemeyi içmeyi terk edebiliyor ya da kendilerini kayalıklardan atarak ölmeyi seçebiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49