Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Mülteci çocuk düğününe soruşturma
Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerin Hızmalı Köprü mahallesinde ara sokakta gerçekleştirdikleri gelin (13) ve damat (14) düğününe  soruşturma açıldı.
 
Suriyeli mülteciler tarafından düzenlenen düğünde Gelin Büşra 13 yaşında damat Yasir ise 14 yaşanda. Birçok Suriyeli mültecinin katıldığı düğünde böylesi bir olayın yaşanması küçük yaşta çocukların evlendirilmesi emsal teşkil etmesinden dolayı çevrede yaşayan birçok vatandaşın tepkisine neden oldu.
 
Çocuk yaşta evliliğe karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğü Harekete Geçti
 
Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa il müdürlüğü ekipleri ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleriyle beraber hareket edip Hızmalı köprü mahallesindeki eve gidip araştırma yaptılar. Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne bağlı ekip incelemenin ardından Suriyeli damat Yasir’in 15 yaşında gelin Büşra’nın ise 14 yaşında olduğunu tespit etti.
 
Anne “Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yasak olduğunu bilmiyorduk, bizim Suriye  kanunlarımıza göre 14 – 15 yaşına gelmiş olan gençler evlendirilebilir.” dedi.
 
Suriye’deki medeni kanunların küçük yaşta çocukların evlenmelerine müsaade ettiğinin tespit edilmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri aile ve çocuk yaştaki gelin ile damat hakkında herhangi bir şey yapamayacaklarını belirtilerek  Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklarında Türk kanunlarına tabidir. Bu konuda müdürlük önce aile hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak Türk kanuna 5395 sayılı kanuna göre hareket edilecek buda başta sağlık, danışmanlık hizmeti ve çocukları koruma altına almaktır. Müdürlükte mahkemenin vereceği karara göre hareket edecek şuanda çocuklar ve ailelerine psikolog danışmanlık hizmeti verilecek belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49