Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Müezzinoğlu Balıklıgölü Gezdi
Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şanlıurfa Valiliğinden sonra Şanlıurfa Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Belediye Başkanı Fakıbaba’nın yanı sıra Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Emin İzol, Fevzi Yücetepe, Ahmet Al ve Mahmut Kırıkçı tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, belediye ziyareti sırasında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. 
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekilere kentte yürütülen belediyecilik hizmetlerinden bahsetti ve bir kitapçık takdim etti. 
SSK Başhekimliği görevini yürütürken 2004 yerel seçimlerinin ardından genel cerrahlık görevini bırakarak belediye başkanı olduğunu belirten Fakıbaba, “Hükümetimiz 13 yıldan bu yana sağlık alanında nasıl yenilikler yaptıysa bizde Şanlıurfa Belediyesi olarak 2004’ten bu yana kenttin daha da modern bir görünüme kavuşturulması adına çalıştık” dedi. 
Belediye Başkanı Fakıbaba ve ekibini tebrik eden Bakan Müezzinoğlu, ilk kez 2006 yılda geldiği Şanlıurfa’nın her geçen gün gelişen ve değişen bir kent olduğunu söyledi. 
 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir gazetecinin kentte doktor sıkıntısının bulunduğunu belirtmesi ve bununla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine, ülke genelinde 20 bin uzman doktor açığı bulunduğunu ve mevcut doktorlardan azami istifadeyi sağlayarak bu sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi. 

Yirmi yıl boyunca ülkedeki tıp fakültelerine kontenjan açılmadığını, YÖK başkanının değişmesinin ardından son 5 yılda kontejan arttırımı yapıldığını aktaran Müezzinoğlu, doktorun alanında uzman olması için de zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Müezzinoğlu bu sorunu çözmek için mevcut teknolojiyle hekimlere kolay ulaşımı sağladıklarını belirtti. 

Bakan Müezzinoğlu sıkıntının giderilmesi için yurt dışından hekim getirmeye çalıştıklarını, onların da dil sorunu bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Önümüzdeki iki üç yıl uzman hekim sorununda milletçe sıkıntı yaşayacağız. Bu 'parayı verdim aldım' kadar da kolay değil. İlk defa önümüzdeki yıl fazla, 2 bin 500 gelmeye başlayacak (tıp fakültesinde artan kontenjan) ondan sonraki yıllarda 4 bin, 4 bin gelmeye başlayacak, onları yakaladıkça da rahat nefes alacağız ama ben yine Urfa için bakanlığa dönünce yeniden değerlendirme yaparız ama bu benim ülke genelindeki sıkıntımı çözmüyor."

Belediye Şeref Defteri’ni imzalayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ziyaret anısına bir mırra takımı hediye edildi.

Müezzinoğlu bir de Balıklıgöl ziyareti gerçekleştirdi. Balıklara yem atan Sağlık Bakanı, Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan taziyeevini de ziyaret ederek Karadurmuş ve Keşküş Ailelerine başsağlığı diledi. İkindi Namazını Dergah caminde kıldı. 
 
Son olarak Müezzinoğlu sağlık sorunlarının ve yatırımlarının konuşulacağı toplantıya katılmak üzere özel bir otelde kent erkânıyla basına kapalı toplantıya girdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49