Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Miyom rahminden Çıktı
Uzun yıllar kasık ağrısı şikayeti ile yaşamını sürdüren 37 yaşındaki Şanlıurfalı bir hastanın rahminden 28 tane miyom çıkarıldı. Birçok kadında miyom görülebileceğini ifade eden Uzmanlar bu yoğunluktaki miyom birikintisinin şaşırtıcı olduğunu belirtiyor.
Yıllarca tedavi için sağlık merkezlerinin kapsını çalan kadına bir çok merkez “bu kadar çok miyomu çıkaramayız miyomlarla birlikte rahminde alınması gerekir” demiş. Rahminin alınmasını kabul etmeyen hasta Özel hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halef Aydın’a müracaat etmiş. Gerekli tetkiklerin ardından hastanın rahmi korunarak miyomların alınabileceğine kanaat getirilmiş. En küçüğü 1 cm çapında olan 28 tane miyom başarılı bir ameliyatla hastanın rahmi korunarak çıkarılmış. Rahim alınmadığı için kadın hastanın çocuk sahibi olmasına engel bir durum kalmamış.
Miyom nedir?
Konuyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Halef Aydın: “Miyomlar  en çok 35-45 yaş grubu kadınlarda rastlanılır. Her yüz kadından yaklaşık 10-15 inde irili-ufaklı, tek ya da çok sayıda, belirti veren ya da vermeyen miyomlara rastlamak mümkündür. Miyomların neden olduğu başlıca şikayetler;  adet düzensizlikleri, kasık ağrısı, mesane basısı ile sık idrara çıkma, kısırlık, erken doğum ve tekrarlayan gebelik kayıpları şeklinde sıralanabilir. Miyomların tanısı; tipik belirtilerle gelen bir kadında muayene ve  ultrasonografiyle  ile konulur. Reprodüktif çağdaki kadınların 6 ayda bir jinekolojik muayene yaptırmasını öneriyorum.” Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48