Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir sanlıurfa ibrahim ont Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Mısır'da Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabı Namaz Kılındı
 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Hasan Çelebi Camii önünde, Teravih namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşları yaptıkları basın açıklamasıyla, Mısır askeri cuntasının dün akşam Rabiatul Adevviyye meydanında yaptığı katliamı lanetleyerek, katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.  
  Program Mithat Demirbaş tarafından okunan Kur'anı kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur'anı kerimin ardından Mısır ve Suriye'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından kalabalık grup tarafından sık sık Mursi ve İhvani Müslimin lehinde sloganlar atılırken, darbeci Sisi ve yandaşlarına lanet yağdı. Açılan dövizlerde ise, "Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle", "Her Yer Mısır Her Yer Direniş", "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi" dövizleri dikkat çekti.
  Programda daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşmalarına geçildi. Yapılan konuşmalarda Mısır'ın ilk seçilen meşru Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek mesajları verilirken, darbecilerin yaptığı katliamlar lanetlendi. Halil Özer okuduğu ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Ramazan ayını idrak etmekte olduğumuz şu mübarek günlerde maalesef mazlum İslam ümmetini ve coğrafyası yeni bir vahşetle, büyük bir katliamla yasa büründü. Mısırda halkın oyu ve iradesi ve iktidara gelen meşru Muhammed Mursi Hükümetini batılı devletlerin ve İsrail’in işbirliği ile deviren darbeciler, dün gece itibari ile Adeviyye Meydanında darbeye barışçı bir şekilde direnen halkı acımasızca katletmişlerdir. Sivil ve Silahsız halkın üzerine kurşun yağdıran darbeciler 200’den fazla kardeşimizi şehit etmiş, binlerce direnişçiyi ise yaralamışlardır. Mısır’da tarih yeniden tekerrür etmiş, Firavun’u General Sisi, kendi halkına bağlılarına uyguladığı vahşeti, Mısır’ın yeni Firavun’u General Sisi, kendi halkına reva görmüştür.
  Program daha sonra Hacı Hatipoğlu tarafından yapılan dua ve oturma eylemi ile sona erdi.
  Mısır ordusu, polis ve baltacı grupların darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanında toplanan Müslümanlara ateş açması sonucu şu an itibarıyla 200 kişi hayatını kaybetmiş 5 bin kişi yaralanmıştı. İHH, Hüda-Par ve Özgür-Der tarafından yapılan açıklamalarda, her Müslüman’ın bu katliamı kınaması yönünde çağrı yapılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49