Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Meclis Üyelerine “İsim Değiştirme“ Teşekkürü
Şanlıurfa İl Genel Meclis’inde görüşülen Güvercin köyü adının Kevik köyü olarak değiştirilmesinden dolayı köylüler teşekkür etti 
 
Köy halkı adına açıklama yapan Halil Doğan yaptığı acıkmasında, "Bizler dün il genel meclisinde köylülerimizin talepleri doğrultusunda bir talepte bulunduk. Bu talepte köyümüzün adının Güvercin değil de, Kevik olarak değiştirilmesi istiyoruz. Sağ olsunlar onlarda bu taleplerimizi meclis üyelerine taşıyıp, gündem maddesine eklemişler. Bugün bazı yayın organlarında sanki BDP’nin önerisiymiş gibi lanse edilmiş, kesinlikle BDP’nin önerisi değil, biz Kevik köyünün tüm vatandaşlarının önerisidir" Dedi.
Doğan, "Bu köyümüz Bozova ilçesine bağlı güvercin mezrası Türkçe ismi ile ancak bizler yeni köy olmak istedik. Birileri sorduğu zaman kimse yolumuzu, köyümüzü gösteremiyordu bilemediği için. Bunun üzerine bizler eski ismimizi en az 300 yıllardan beri burada oturuyoruz. 300 yıldan beridir bu köyümüzün adı Kevik olduğu, bu ismi de halk tarafından herkes bildiği için köy halkının kararı ile hepimiz Kevik ismini istedik.  Ama bugün bazı yayın organlarında gördüm ki, birileri başka bir siyasi parti özellikle BDP kendisi yapmış gibi yansıtmış. Böyle bir alakamız yoktur. AK Parti dışında başka hiçbir parti ile de alakamız yoktur.  BDP ile de uzaktan yakından hiçbir ilişkimiz olmadığı gibi bundan sonra da olamaz.  Başbakan’ın bu açılım süreci boyunca almış olduğu karar ve alacak olacağı kararların arkasındayız. Ve sonuna kadar da AK Parti’liyiz. Buradan devlet büyüklerimizden köyümüze hizmet yönünde çalışmalar bekliyoruz. Köyümüzde ne bir okul, ne sağlık ocağı ne de doğru düzgün bir yolumuz var. Devlet büyüklerimizin köyümüze el atmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49