Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Mahalli Kıyafetler Turistlerim İlgi Odağı
Şanlıurfa Bedestan çarşısında özgü mahalli kıyafetler gerek yerli ve gerekse yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
 
Mahalli kıyafetler konusunda görüşlerini aldığımız esnaflar ise Suriye’deki iç karışıklıktan dolayı ülkemize sığınan mültecilerle ilgili biraz sitem ederek şunları belirtiyorlar” Suriye’den gelen vatandaşlarımızla akrabalık bağımız var, kardeşiz lakin biraz da rahatsısız.Sonuçta burası tarihi bir Pazar ve elbette bu pazara herkes gelebilir.Buraya gelen yerli ve yabancı turistler genellikle Urfa’mıza mahsus olan başörtülerini tercih ediyorlar.Bu başörtülerini ya masa örtüsü olarak kullanıyorlar ya da kapanmak için kullanıyor veya duvar süsü olarak kullanıyorlar.Eşarplardan sonra en çok tercih edilen ürün ise şal ve şal çeşitleri.Bu pazarın tarihi bir Pazar olması ve bu tarihi pazarda Şanlıurfa’mıza özgü kıyafetlerin satılıyor olması yerli ve yabancı turistleri daha da cezp ediyor” dediler.
 
 Bedesten Çarşısı’nda özellikle kadın gezginlerin aklını çelebilecek yüzlerce ürün yer alıyor. Bunlar arasında neler yok ki! Dünyanın hemen her yerinden getirilen ipek şallar, giysiler, örtüler, sofra örtüleri. Rengarenk yöresele dokumalar ve kumaşlar yöre yerli ve yanancı vatandaşlar tarafından alınıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seher 6 yıl önce

Bu tür yazmalar satan dükkanların numarası yokmu acaba

Avatar
Seher 6 yıl önce

Bu tür yazmalar satan dükkanların numarası yokmu acaba

banner24

banner49

banner48