Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Maaşların alamadı haberine açıklama
İŞKUR, “İl Özel İdaresi asfalt ve kilit taşı şantiyesinde çalışan TYP işçileri maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı” haberi üzerine bir açıklama yaptı.
 
Dün bazı medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine İşkur İl Müdürlüğü bir açıklama yaptı.
 
“Bilindiği gibi İşkur, yeni perspektifiyle istihdamın baş aktörü olarak yerel ve ulusal ölçekte büyük hizmetlere imza atmaktadır. Sadece bu yıl ilimizde özel sektörde gerçekleştirilen 7346 kişilik özel sektörde işe yerleştirme, 2012 yılının ilk yarısında 9102, Kasım döneminde ise 5000 kişilik toplam 14.102 TYP, toplamda ise 21448 kişilik dev istihdamıyla kırılması zor bir başarıya imza atmıştır. İŞKUR Genel Müdürlüğümüzün performans ölçütlerine göre ilk dokuz ayda istihdamda Türkiye Birincisi olduğu tescillenen İl Müdürlüğümüz çalışmalarının haksız ve yanlış bir takım haberlerle gölgelenmesi son derece üzücü, bir o kadar da düşündürücüdür.
 
Dün bazı medya kuruluşlarında çıkan “İl Özel İdaresi asfalt ve kilit taşı şantiyesinde çalışan TYP işçileri maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı” haberinde kurumumuzla alakası olmayan bir takım iddialar ortaya atılarak kurumumuz töhmet altında bırakılmıştır. Oysa Özel İdare ile yapılan “Yol bakımı, asfalt ve kilit taşı” projesi iki aylık bir proje olup 3.8.2013’te başlayıp, 30.9.2013 tarihinde bitmiş ve çalışanlara paraları mevzuat çerçevesinde zamanında eksiksiz olarak verilmiştir. Özel idare ile yapılan yazışmalar neticesinde proje 1.11.2013 tarihinde uzatılmış, daha önceki projede çalışan işçiler istihdam edilmeye devam etmiştir. İŞKUR projelerinde ödemeler, bir ay çalışıldıktan sonra, hazırlanan evraklar en geç her ayın yedisine kadar hazırlanarak yüklenici kurum tarafından il müdürlüğümüze verilir. İncelenen evraklar neticesinde ödemeler en geç iki hafta içinde ödenir. Ama Sayın Bakanımız, Valimiz ve milletvekillerimizin bu konudaki hassasiyetleri gözetilerek, ödemeler kurumumuza arz edildikten bir- iki gün sonra ödenmektedir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49