Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Kusursuz patates kızartması yapmanın 3 adımı
Patates kızartması enfes kokusu ve görüntüsüyle herkesin aklını başından alan yiyeceklerden biridir. Patatesi soyup kızmış yağa atıp pişmesini beklemek her ne kadar kolaymış gibi görünse de istediğimiz sonucu almaya yetmez.
Evde yapılan patates kızartması dışarıda yemeye bayıldığımız o patates kızartmalarına benzemiyor. Çıtır çıtır bir patates kızartması yapmanın bazı incelikleri var. Dünyaca ünlü şey Raymond Blanc’in önerileriyle siz de harika patates kızartması yapabileceksiniz.
İki Michelin yıldızına sahip Blanc, patates kızartması ve fırında patates kızartması için takipçileriyle sırrını paylaştı.
PATATES KIZARTMASI İÇİN DOĞRU PATATESİ SEÇİN
Patates kızartması için ilk adım mükemmel patatesi seçmelisiniz. Şef Blanc, büyük boy, az nişastalı, sarı kızartmalık patateslerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
DOĞRU YAĞI SEÇİN
Patates kızartması için bazen zeytinyağı koyulduğunu söyleyen Şef Blanc, bunun yanlış tercih olduğunu belirtiyor. Lezzetli bir patates kızartması için en uygun yağın kaz yağı olduğunu söyleyen şef, az bulunan bu yağın yerine ayçiçek yağı kullanılması gerektiğini söylüyor. Zeytinyağının aşırı sıcakta tadının buruklaştığını söyleyen şef, en iyi tercihin kaz yağından sonra ayçiçek yağı olması gerektiğini belirtiyor.
PATATESLERİ BÜYÜK DİLİMLEYİN
Patatesleri ince, uzun kesmek yerine daha büyük dilimleyin. Şef Raymond, patatesleri yaklaşık 4 cm'lik çeyreklerde kesmeyi tavsiye ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49