Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Kuraklıkta Gelinen Son Nokta

Şanlıurfa’da Nisan ayını kurak geçmesinden dolayı ekinler tarlalarda kurumaya devam ediyor. Tarımsal sulamanın olduğu ancak sulama birliklerinden kaynaklı kesintiler ve kuraklığın etkisinin de eklenmesiyle ekinleri kuruyan çiftçiler geçen yıl ki gibi zarar etmeye başladı.

KURAKLIĞIN VURDUĞU EKİNLER TARLADA KURUMAYA BAŞLADI

Şanlıurfa'da susuz tarımı kuraklık vurdu. İnsan eliyle yapılmayan sulama ile yetişen ürünlerin ekildiği tarlaların yüzde 80’inin çeşitli oranlarda zarar gördüğü belirtiliyor. Ekilen ürün başak vermeden kurudu. Sulanan bazı alanlar ise kuraklıktan kurtuldu.

Kuraklığın hüküm sürdüğü Şanlıurfa'da kuru tarım yapılan hububat alanlarında yüzde yüz varan oranlarda kayıplara yol açtığı belirtildi. Bölgedeki hububat rekoltesinde büyük düşüş olacağını kaydeden çiftçiler, bu yılın kurak yılı olduğunu söyledi.

Bölgedeki kuraklığın gıda fiyatları ve tarıma bağlı sanayiyi de olumsuz etkilediğini belirten çiftçiler, ekim yapmak için borçlandıklarını ve borçlarını ödeyemediğini belirttiler.

SULU EKİNLER YEŞERDİ

Şanlıurfa'da DSİ ait sulama kanlarından ve kuyu suyundan beslenen ekinler ise boy vermeye devan ediyor. Sulanan ekinler yeşerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48