Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Koskoca Şanlıurfa’da Çocuk Gastroenteroloji Doktoru Yok

Şanlıurfa’nın nüfusu 3 milyona yaklaşırken koskoca kentte Çocuk gastroenteroloji doktoru yok. Hasta Çocuk gastroenteroloji doktoru olmadığı için Şanlıurfalı aileler Gaziantep ve Adana yollarına düşüyor.

GELEN DOKTOR 4 AY KALABİLDİ

Türkiye'nin 8'nci büyük şehir Şanlıurfa'da çocuk gastroenteroloji doktoru yok. Şanlıurfa'da çölyak hastalığını teşhis edebilecek bir polikliniğin ve çocuk Doktoru yok hastalar büyük illere gitmek zorunda kalıyor. 4 Ay önce Şanlıurfa'ya tayini çıkan doktor yine başka bir şehre tayin oldu.

ŞANLIURFA'DA BİN 650 HASTASI VAR AMA DOKTORU YOK!

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Şanlıurfa son yıllarda hastane yatırımına karşın doktor kadrosunun yetersizliği nedeniyle dikkat çekiyor. Özellikle çocuk branşlarında ciddi eksikliğin olduğu Şanlıurfa'da, vatandaşlar başka illerin sağlık kuruluşlarında tedavi arıyor. Genç nüfusun olduğu kentte tek çocuk gastroenteroloji doktorun tayinin çıkması özellikle Çölyka hastalarını mağdur etti.

Tepkilerini dile getiren aileler “Koskoca Şanlıurfa'ya 4 ay önce gelen doktor yine gitti. Çocuk gastroenteroloji doktoru olmadığı için çocuğunuzu muayene etmek için mecbur başka illere gitmek zorunda kalıyoruz. Gaziantep veya Adana gibi illere gitmek zorunda kalıyoruz. Şanlıurfa’ya bir an önce eksik doktorların atanması lazım. Yoksa halimiz hal değil. “ ifadelerini kullandı.

YANDAL BRANŞLARDA EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ AİLELER YAŞIYOR

Bu arada 4 ay önce Şanlıurfa Eğitim ve araştırma Hastanesinde görev yapan tek gastroenteroloji uzmanın tayin istemiş ve Şanlıurfa’dan ayrıldı. Yine Şanlıurfa'daki çölyak hastaları mağdur olmaya başladı. Türkiye'nin 8'nci büyük şehir Şanlıurfa'da çocuk gastroenteroloji doktoru olmamısı vatandaşlardan tepki almaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48