Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Kızının tedavisi için tarlada çalışıyor
 Şanlıurfa’da eşi tarafından terk edilen bir kadın, engelli bir kızıyla birlikte işsiz bir hâlde yaşam mücadelesi veriyor.
 
Arap Meydanı’nda ikâmet eden 70 yaşındaki Sıdıka Ertaş, eşiyle boşandıktan sonra bir kızıyla yalnız yaşamaya başladı. Kendi imkânlarıyla ayakta durmaya Ertaş, küçük kızını, babasız, bir başına büyüttü. Kadın başına yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan Ertaş, ilk başlarda evlere temizliğe gitti, sonra da çeşitli işlerde çalıştı. Küçük kızının hastalık geçirmesi sonucu, kızıyla uğraşan Ertaş, hayatın tüm yükünü sırtlandı.
 
Arap Meydanında eski bir evde yaşan anne ve kız, zor şartlar altında yaşadıklarını aktarırken, kendilerine yardım eden bir kurumun olmadığını da belirtiyor. Küçük yaşlarda hastalık geçiren Fatma, hastalık sonucu engelli oldu ve yatağa mahkum olarak yaşamaya başladı. Engelli olması sebebiyle bir iş yapamayan Fatma, annesinin yüküne yük kattı.
 
Kızı küçükken, eşi tarafından terk edilen Ertaş, ondan sonraki zamanlarda kendine ve kızına bakmakla yükümlü oldu. Çeşitli işlerde çalışarak, kimseye muhtaç olmadığını belirten Ertaş, kendisi ve kızı için sürekli çalıştığını ifade etti. Anne kız tek başlarına bir yandan hastalıkla mücadele ederken, bir yandan da yaşam mücadele ediyor. Yaz aylarının başlamasıyla evlere gidip, ücret karşılığında biber doğrayan anne Ertaş, engelli kızına bakmak için gecesini gündüzüne kattığını söylüyor. 24 yaşındaki engelli kızına bakıp, kimseye muhtaç olmamak için çalıştığını aktaran Ertaş, kızının daha önce engelli maaşı aldığını ama sonra bu maaşın bilinmeyen bir nedenden dolayı kesildiğini söyledi. Yaşadıkları sıkıntıları gözyaşları içinde anlatan anne Ertaş, “ Kızım küçükken, eşimle boşandık ve kadın başıma yaşamaya başladım. Kimsenin minnetinin altına girmemek için, sürekli çalıştım, bir gün yine işe gittiğim sırada kızım hastalanıyor ve evde kimse olmadığı için bu hastalık ilerliyor, daha sonra havale geçirdi ama imkanım olmadığı için ilgilenemedim ve şuan engelli. Engelli olduğu için de hiçbir iş yapamıyor ve ben kendime de ona da bakmak zorundayım. Kızımın daha önce engelli maaşı vardı ama bir gün ansızın maaşını kestiler, niye kestiler bilemiyoruz. Maaş da kesildikten sonra iyice zor durumda kaldık ve daha fazla çalışmaya başladım. Şimdi bütün komşularım durumumu bildiği için, işleri olduğu zaman işlerini bana yaptırıyorlar, buşekilde para kazanarak, kendime ve engelli kızıma bakıyorum. Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorum ama yine de kimseye muhtaç olmamak için ayakta durmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Yaz aylarında bazen tarla işlerinde çalıştığını aktaran Ertaş, yaşının ilerlemesine aldırış etmeden, kızının tedavisi ve hayatı uğraştığını belirtti. Yaşı 70 olan anne Ertaş, kızının engelli maaşının tekrar bağlanmasını isterken, kızının umutlarının tükenmemesi için bir an önce tedavisinin yapılmasını istedi. 24 yaşında olan engelli kızı için, bütün zorlukları göğüslediğini söyleyen Ertaş, bu zorluklarını paylaşacak birilerinin olmasını istedi. Yetkilerin kendilerine yardım etmesini isteyen anne Ertaş, yapılacak yardımları kızının sağlığı için harcayacağını söyleyen Ertaş, yardım eli beklediklerini aktardı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48