Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Kısaslı Aşık Doksanda On Anma Gecesi

Âşıklık Geleneğinin Şanlıurfa’daki temsilcilerinden biri olan “Doksandaon” mahlaslı İsmail Kondu şiirleriyle anıldı. Geceye çok sayıda sevenleri katılırken bir birinden şiirleri saz eşliğinde icra edildi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Yaşamı boyunca Şanlıurfa’nın kültürüne yapmış olduğu katkılar anlatılırken geceye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanatçılarımızın ve geleneklerimizi sürdüren değerlerin yanındayız.” dedi.

Değerlerimizin kıymetini yaşarken de bilmemiz gerektiğini vurgulayan Başkan Beyazgül, “Bir aşkı, bir şiiri, bir sazı tele vurduğu zaman ben de dayanamıyorum. Oturur dinlerim. Bu eserler bizlerin gönlünü yumuşatır. Çoğu zaman bizleri hüzünlendirir. Bir âşık sazı eline aldı mı hem anlamlı hem de kafiyeli şiirler, dizeler söylüyorlar. Bu durumun Allah vergisi olduğunu söyleyebiliriz. Âşıkların deyişleri gönlümüze hitap ediyor. Kısas’ımızın yetiştirdiği bir değeri burada anacağız. Bu değerlerimizi anmamız ve anlamamız lazım gençlerimizin de bu değerleri bilmesi, öğrenmesi gerekiyor. Âşıklarımızın hayatları mücadele ve zorluklarla doludur. Âşıklarımıza hayattayken kıymet vermeli, onların yaşarken değerlerini bilmemiz gerekiyor. Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinlik ve programlarda her

zaman Kısaslı hemşehrilerimizin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Ali Rıza Öztürkmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e gecenin anısına plaket takdim ederek kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48