Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Kış Suriyeliler’i endişelendiriyor
Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Türkiye’de sayıları 500 bini aşan Suriyelilerde, yağışların başlamasıyla birlikte barınma ve ısınma telaşı başladı.
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye’nin çeşitli illerine sığınan Suriyeliler, yağışların başlamasıyla birlikte zorlu bir sürece girdi. Çadırkentte veya kent merkezinde kiraladıkları gecekondularda yaşayan Suriyeliler, kış aylarının gelmesi üzerine kalacak sağlam bir yer bulmalarının yanı sıra kendilerine yardım yapılmasını istiyor. Şanlıurfa merkez ve ilçelerde Suriyeli mültecilere yapılan yardımların daha arttığı gözlerden kaçmazken bu konuda STK’lar ve diğer vatandaşlar, Suriyelilere daha çok yardım yapılması için harekete geçti. Kentte faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve STK’lar sürekli yardımların yanında, kış aylarına özel yardımların yapılması için harekete geçti. Yağışların etkisini göstermeye başlaması üzerine sınır kapılarında da yoğunluk görülürken, çoğu Suriyeli, kış aylarını ülkelerinde geçirmek için Suriye’ye geçtiği belirtildi. Viranşehir, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde yoğun olarak yaşayan Suriyelilerin bir kısmı kendi ülkelerine giderken, büyük bir kısmı da Türkiye’de kalıp, kendilerine yardım edilmesini istiyor. Bu konuda vatandaşlar da ellerindeki imkanları kullanarak, Suriyelilerin mağdur olmaması için çalışırken, Kış aylarını burada geçirecek Suriyelilere, soba ve odun gibi yardımların yapılması istendi. İlçelerde yaşayan Suriyeler, çadırkentlerde değil de daha çok kiraladıkları evlerde kalıyor. Evlerde kalan mültecilerden komşusuna zararı dokunmayanlara sürekli komşular tarafından yardım yapılırken, kış aylarının zorlu şartları altında Suriyelilerin mağdur olması istenmiyor.
 
Türkiye’de sayıları 500 bini geçtiği belirtilen Suriyeliler, üç yıldan beri Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşıyor. Türkiye genelinde en çok Suriyeli barındıran Şanlıurfa’da sürekli devam eden yardımların, kış aylarında daha çok barınma ve ısınmaya yönelik olacağı belirtiliyor. Şanlıurfa’da faaliyet gösteren STK ve yardım dernekleri, sürekli ülke içinde veya Suriye’de yaşayan savaş mağdurları, kış aylarının getireceği zorlu şartlarının endişesi içerisine girdi. Savaşın bir an önce son bulmasını isteyen Suriyeliler, aile ve akrabalarıyla birlikte yaşayacakları günün hayalini kuruyor. Üç yıldan beri ülkelerinden kaçarak, Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, aile ve akraba özlemi içinde olduklarını kaydetti. Bundan sonra yapılacak yardımların kış hazırlığı niteliğinde olması gerektiğini savunan bir vatandaş, “Savaştan kaçarak, bize sığınan Suriyeli kardeşlerimize her zaman destek olduk ve bu desteklerimiz devam edecek ancak yapılacak yardımların artık kış hazırlığı niteliğinde olması gerekiyor. Bize sığınan Suriyelilerin büyük bir kısmı çadır veya gecekondularda kalıyor, kış aylarının zor şartları altında mağdur olmamaları için odun, kömür ve soba yardımlarının yapılması lazım” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49