Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Kırtasiyeciler Urfa'da dernek kurdu

Sürekli değişen eğitim sistemi, kırtasiyecileri zor duruma düşürüyor. Eğitim-öğretim dönemi için kitap alan kırtasiyeciler, değişen müfredata ayak uydurmak için aldıkları kitapları yayınevlerine tekrar iade etmek zorunda kalıyor. Yada imha ediyor. Yayınevleri ile kırtasiyeciler arasındaki kitap alış-satışlarında da böylece zaman zaman aksama yaşanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa kitap ve Kırtasiyeciler dernek başkanı ve Final kırtasiye sahibi Mehmet Tevfik Akalın " Eğitim sistemi 2-3 yılda bir değişiyor. Müfredata ayak uydurmak için kitap alıyoruz, sistem değişince aldığımız kitapları tekrar aide edip yenilerini istetmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Öğretim sitemin belirsizliği öğrenci ve Velinin sisteme dahil yeniliklerin bir an önce çözülmesi gerekir, birde Kırtasiyeci esnafın en büyük sorunu kitap değişimi elde kalan kitaplar biz bunların hepsini alıyoruz ama daha sonra imha etmek zorunda kalıyoruz."dedi

Kırtasiyecilerin en büyük sorunu AVM'ler

Akalın,"Birde Kırtasiyecilerin en büyük sorunu AVM'ler küçük esnaf onlarla baş edemiyor. Türkiye ekonomisini ayakta tutuna küçük esnaftır. Devlet küçük esnafa sahip çıkması gerekir, bir çok esnaf bazen siftahsız iş yerini kapatıyor. Vergisini ödeyemiyor, sigortasını aynı şekilde esnafa destek çıkılmıyor, çoğu esnaf kara listede biran evvel devletin küçük esnafın üzerindeki sıkıntıların atmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kırtasiyeciler Urfa'da dernek kurdu

Akalın, "Urfa'da Şanlıurfa kitap ve Kırtasiyeciler derneğini kurduk buradan tüm üyelere çağrıda bulunuyorum kaydı yapılanmayan arkadaşlar derneğe kayıtlarını yapsınlar çoğalalım ki sesimizi duyuralım"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49