Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Kelaynaklarda 72 tane daha aileye katıldı!

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi sınırları içindeki Fırat Vadisinde yaşam alanı bulan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kelaynak kuşlarının sayısında artış yaşanıyor. Bereketin sembolü olarak bilinen kelaynak kuşları kanat açıklıkları geniş olduğu için elektrik direklerine konup havalanırken akıma kapılarak telef olurken bu nedenle tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlardı.

Üreme sürecini doğal alanlarda geçirip, temmuz ve ağustos ayında yeniden kafeslerine alınacak olan kelaynakların sayıları gittikçe artmaya başladı. Birecik Şefliği Kelaynak Üretme İstasyonunda yapılan başarılı çalışmalar neticesinde 2020 yılında gerçekleştirilmiş olan rekor üretim aşılarak 2021 yılında 72 adet yeni kelaynak aileye kazandırıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde yeni üyelerle birlikte işletmede kelaynak sayısı 325'e yükseldi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda;

"KELAYNAK’TA 2021 YILI ÜREME DÖNEMİ SONU KAFESE ALIM İŞLEMLERİ TAMAMLANDI.

Birecik Şefliği Kelaynak Üretme İstasyonumuzda yapılan başarılı çalışmalar sonucunda 2020 yılında gerçekleştirilmiş olan rekor üretim aşılmış olup 2021 yılında 72 adet yeni birey ailemize katılmıştır. Çalışmalar sonucunda istasyonumuzda bulunan Kelaynak kuşu sayımız toplamda 325 olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49