Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

“Kayıt Dışı Silahlar Toplansın”
Siverek ilçesine bağlı Taşlı Mahallesi’nde arazi anlaşmazlığı nedeni ile Bozkoyun ve Demirkaya aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaşamını yitirmiş, 6 kişide yaralanmıştı. Yaşanan kavga sonucu jandarma ekipleri köyde güvenlik önlemlerini sürdürmeye devam ederken, Demirkaya ailesi ile aynı soyadını taşıyan akrabalar bu olayla herhangi bir ilgisi olmadığı halde toplumun tepkisi ve aldıkları tehditler karşısında mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.
Yaklaşık 40 yıldır il dışında olduğunu ve arazi anlaşmazlığı sonucu yaşanan kavga ile uzaktan yakından herhangi bir ilgisi olmadığını ifade eden Sinan Demirkaya, kendisi ve kardeşlerinin toplumun tepkileri karşısında mağdur olduklarını ifade etti.
“40 YILDIR İL DIŞINDAYIZ”
Köyümüzde meydana gelen bu cehalet sonucu olayı lanetliyorum diyen Sinan DemirKaya, ” emekli öğretmenim. 40 seneden belli İl dışında yaşıyorum. Olayı yapan olayın faili olan insanlarla biz 40 senedir konuşmuyoruz. Yani insani anlamda, sosyal anlamda, kültürel anlamda hiçbir ilgimiz olmadığı halde köyde kayıt dışı çalışan insanlar tarafından biz tehdit edildik ve köyümüzü terk ettik. Bir gün de mağdur duruma düştük. Benim topluma, insanlara, insanlığa ve adalete önerilerim şunlardır; Hukuk evrenseldir, bireyseldir olayı yapan insanlar her ne kadar soyadımız birbirini tutuyorsa kan bağımız varsa dair 40 senedir biz bunları akrabalıktan çıkarmışız. Kesinlikle reddediyoruz. Yapmış olduğu olayı da lanetliyoruz. Bu vesileyle okumuş bir insan olarak bu bölge de herkes yaptığı suçun karşılığını bulmalı masum insanlar bu olayın dışında tutulmalı bu olayla biz tastik etmiyoruz. Mağduruz bu mağduriyetimizi bütün kamuya iletiyorum” ifadelerini kullandı.
“TEK SUÇUMUZ AYNI SOYADI TAŞIMAMIZDIR”
Bu olaya hiçbir şekilde destek vermediğini kaydeden Demirkaya, “Bu bölge de bizim durumumuzda olan insanlarda mağdur. Haksız duruma düşen insanlarda mağdur. Konum olarak belki kendilerini gelip burada ifade edemiyorlar ama ben onların adına da bu şekilde kendimi ifade ediyorum. Aynı soyadı taşıdığımız için toplum tarafından tepki görüyoruz. Tek sebep, tek suç soyadlarımız aynı olduğu için ama soyadı aynı olan vicdanı farklı olan insan bu züllüme uğramamalı. Hiçbir şeye herhangi bir destek vermiyorum. Uzaktan yakından desteğimiz olmadığı gibi olayı lanetliyoruz. Olaya sebep olan insanları da lanetliyoruz. 40 senden belli bizim bu insanlarla kesinlikle hiçbir alakamız yok” şeklinde konuştu.
“KAYIT DIŞI SİLAHLAR TOPLANSIN”
Buradaki kavgaların temel sebebi cehalet olduğuna dikkat çeken Demirkaya “cehaletin temel sebebi de cahil insan dünyası çok küçüktür, felsefesi çok küçüktür hep menfaat olaylı bakar bir anlık öfkeyle bütün köy yakılı. Bütün bölge ateşe verilir. Gerek emniyet kuvvetleri adalet boyutu herkes zarar görüyor. Mağdur görüyor. Yani bu tür olayların önüne geçmek için birinci derece de bu bölgenin kayıt dışı silahların tamamen toplanması lazım. Kayıt dışı çalışan insanların hukuken kayıt alınması lazım devlet çetelerden büyüktür. Adalet çetelerden üstündür hepimiz için adalet” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49