Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Karataş: Fakıbaba biraz sakinleşsin
Dün Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba’nın korumaları ve belediye güvenlik görevlilerinin, Necmi Urmat isimli esnafa saldırması ile ilgili olayı değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, “Sayın Fakıbaba biraz sakinleşsin” diyerek çağrıda bulundu.
 
Karataş, yazılı açıklamasında geçtiğimiz haftalarda Akçakale Belediye Başkanının akrabaları tarafından dövüldüğü iddia edilen yerel bir gazetecinin de benzer bir olayı yaşadığına dikkat çekerek, “AKP’nin başkanları partilerinin savaş ve kavga dillerinden mi etkilendi bilemiyoruz. Ama son dönemlerde üst üste yaşanan bu olaylar bizleri son derece üzmüştür. Bir zamanlar ‘Siz adam öldürmeyi iyi bilirsiniz’ diyerek çıkışlar yapılan bir parti, bugün Suriye için ‘Gelin öldürün’ diye çağrıda bulunuyor. Başkanlarımız bunun etkisinde mi kaldı diye düşünmeden edemiyoruz” dedi.
 
 
 
Sayın Başkana Hiç Yakışmadı
 
Karataş açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: “Dün yaşanan bu olayın hiç beklenmeyen birisinden yani sayın başkan Fakıbaba’dan kaynaklandığının iddia edilmesi bizde şok etkisi yarattı. Zira zorbalığı ve kavgacılığı beklenmeyen, kendisini eleştirenlerden sadece küsecek kadar tepki veren sayın Başkan Fakıbaba’nın böylesine bir fiili saldırıyı azmettirmesi artık Türkiye’nin ne duruma geldiğinin göstergesidir. Barış dilinin özellikle bölgemiz açısından kullanılmasının gerektiğini sıkça söylediğimiz bir dönemde yerel de yaşanan bu olayın faillerini kınıyoruz.
 
Seçimle göreve gelen ve halk için çalışma sözü veren bir kişinin, halkın eleştirilerini alması gerekir. Fakıbaba da fiili saldırıya uğrayan Urmat’ı sadece dinlemeliydi. Onunda haklı olabileceğini düşünmeliydi. Biz kendisine bunu öneriyoruz. Biraz sakinleşsin. Siyaset, vekillik gibi benzeri her türlü makamın bir sonu ardır. Bunu da hazmetmesi gerekir. Kendisini sükûnete davet ediyoruz, sonuçta halkla kavga olmaz.”
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48