Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Karakurt, 125 bin lirayı kardeşlerinin eğitime kullanacak
Eyyübiye ilçesi Eyyübiye Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuklu aileinin ferdi olan Hikmet Karabulut, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Karabulut, yaz aylarında kareşleriyle birlikte mevsimkil işşçi olarak farklı bölgelerden çalışan genç Ankara ilçesi Polatlı işçesinde soğan toplarken 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasına katılan Urfalı genç, katıldığı programda 125 bin lira kazandı.
Şanlıurfa'dan gelerek, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya katılan 22 yaşındaki Hikmet Karakurt, 60 bin liralık soruyu kardeşine aldığı 40 liralık radyodan öğrendiğini söyleyen Karakurt, 250 bin liralık soruya kadar geldi.
“MEVSİMLİK İŞÇİ OLARAK ÇALIŞIYORUZ”
“Ben Hikmet Karakurt yaşındayım Sakarya Üniversitesi eğitim bölümünde ikinci sınıfa geçtim, 8 kardeşiz. Babamın bir işi yok bu sebepten dolayı biz geçimimizi mevsimlik işçi olarak sağlıyoruz. Polatlı'da, Eskişehir'de Konya'da soğan topluyoruz, domates topluyoruz. Bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz.
“1 AY ÖNCE KARDEŞİMİN ANLATTIĞI HİKAYE KARŞIMA ÇIKTI”
Benim kardeşim Halil 1 ay önce benden bir radyo satın almamı istedi çok sevdiğini söyledi. Ben de kendisine bir radyo aldım en son Halil radyodan papağanları dinleyip bana hikâyeyi anlattı. Biz papağan hikayesine güldük, tabii ben bu papağan sorusunun yarışmada karşıma çıkıp çıkmayacağını tahmin etmedim. Çünkü bunu bana söylediğinde daha iyi yarışmaya katılıp katılmayacağını belli değildi. Tamamen Rabbimin yani bir getirisiydi. 60 binlik soruya kadar geldim tabi orada hiçbir fikrim yoktu. Kardeşimin bir ay önce söylediği her şeyi hatırlamıyorum. Sonra 125 soruya kadar geldim kardeşimin sayesinde. 125 soruda da zaten jokerle cevapladım. 250 binlik sorua kadar gelebildim bu çok güzel bir başarı. Yani hani buraya kadar geleceğimi tahmin etmiyordum. Gerçekten tarlada çalışıp da sonra okula gitmek çok çok zor bir şeydi. 8 kardeş kendi geçimini kendisi sağlıyor. Babamızın bir işi yok, yani bazen defter kalemi satın alamadığımız zamanlar oldu. Tüm kardeşlerim bana bakarak okumayı seçti, ben okuduktan sonra diğer kardeşlerim biz de okuyacağız dediler. Biz kitap okuyan ve radyo dinleyen bir aileyiz ve radyoda dinlediğimiz yani çok ilginç şeyleri birbirimizle paylaşırız. Bu sayede bilgi düzeyinizi arttırırız, kendimizi geliştiririz.
“KARDEŞLERİMİN EĞİTİMİ İÇİN HARCAYACAĞIM”
Benim “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasına başvurma nedenlerimin 1.’si kardeşlerim için, kardeşlerim geleceği için ve kardeşlerimin eğitimi için para kazanabilmekti. Çok şükür yarışmadan 125 TL ile ayrıldım. Kazandığım parayı da kardeşlerimin eğimi için harcayacağım”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49