Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Karaköprü’de Elektrik Sıkıntısı Bitmek Bilmiyor

Şanlıurfa’nın en büyük sorunu olan ve 10 yıla aşkındır çözüme kavuşturulacak denilen enerji sorunu her geçen gün daha da kötü bir hal almaya başladı. Vatandaşı artık çileden çıkaran enerji sorunu vatandaşın cebine de dokunmaya başladı. Karaköprü ilçesinin yeni yerleşim yeri olduğundan dolu yapılan dairelerin hemen hepsi doğalgazlı. Durum böyle olunca sürekli gidip gelen elektriklerden dolayı okula gitmek isteyen öğrenciler ve evlerde bulunan küçük çocuklar üşümeye mahkûm bırakılırken, öte yandan birçok mahallede yanmayan kombi kalmadı. Kimi mahallelerde daha da büyük sıkıntı olan elektrik sorunundan dolayı vatandaşlar hastanelere ve kombi tamircilerine akın ediyor.

Evlerde yanmadık kombi kalmadı

Karaköprü ilçesinde elektrik kesintilerinden dolayı evlerde yanmadık elektronik eşya kalmadı. Vatandaş verdiği faturaya karşın enerji alırken bu enerjiyi sağlıklı almayınca ilçe genelinde büyük sorunları beraberinde getiriyor. İlçede evlerin doğalgazlı olmasından dolayı, sürekli gidip gelen elektriğe dayanamayan kombilerin birçoğu yanmış durumda. Öyle ki kimi evlerde son 1 ayda 3 kere kombinin yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı yandığı görüldü. Vatandaş gelen yüksek elektrik faturalarının yanında yanan kombilerini yapmak için her seferinde kış ortasında 400 TL vermekten bıktıklarını belirti.

Çocuklar evlerde üşümeye mahkûm bırakılıyor

Tüm yaşanan elektrik sorunundan dolayı sabah okula gitmek isteyen öğrenciler ve evlerde bulunan küçük çocuklar, elektrik kesintilerinden dolayı buz gibi olan evlerde hasta olmaya mahkûm bırakılıyor. Merkezi sistemlerde dolayı yeni yapılan evlerde elektrik kesintisi yaşandığı takdirde evin ısınma sistemi de devreden çıkıyor. Uzun süren elektrik kesintilerinden dolayı kışın ortasında evlerin iç buz gibi olunca evlerde bulunan küçük çocukların yanı sıra yaşlı kişilerde hastalanıp hastane yolunu tutmak zorunda kalıyor. Bu durumda hastanelerde yoğunlukların oluşmasını sağlıyor.

Çocuklar okullarından oluyor

Yaz saati uygulamasının devam ettiği ve kış saat uygulamasına geçilmediği ülkemizde çocuklar sabahın erken saatlerinde kalkıp okula gitmek zorunda kalıyor. Uyandıklarında havaların hala kapkara olduğu Şanlıurfa’da da çocuklar sabah 6 gibi uyanmak zorunda. Sabah uyandıklarında elektriklerin kesik olduğunu gören birçok öğrenci karanlık olmasından dolayı okula gidemiyor veya okuluna geç kalıyor. Özellikle aileler okula giden çocuklarının öğrenci servisi beklediği süre içiresinde büyük tedirgin yaşarken çocuklarda elektriklerin olmayışından ve havanın kapkaranlık olmasından dolayı korkuyorlar.

DEDAŞ ŞUSKİ’ye iftira mı atıyor

Daha öncede belirttiğimiz gibi Şanlıurfa’nın en yeni yerleşim yeri olan Karaköprü ilçesinde sürekli kesilen elektrikler için alt yapı çalışmalarını ve ŞUSKİ’yi bahane eden Dicle Elektriğin aslında vatandaşı kandırdığı ortaya çıktı. Sürekli ŞUSKİ’nin alt yapı çalışmasından dolayı kablolarının koparıldığını söyleyen Dicle Elektriğin bahane bulduğu işin aslının ise Karaköprü’ye kurulan trafo merkezinin yetersiz olduğu ortaya çıktı.

Sözde en fazla yatırım yapılmış

Dicle Elektrik her seferinde Şanlıurfa’da en fazla yatırımın Karaköprü ilçesine yapıldığını belirtiyor. Ama sürekli kesilen elektriklere ve arızalara baktığımızda bu kadar yatırımın nereye yapıldığı veya gerçekten bu yatırımlar yapıldı mı yapılmadı mı soru akıllara geliyor. Bu kadar yatırımın yapıldığı bir ilçede bu kadar elektrik kesintisini yaşanması eleştiren vatandaşları yatırımların doğru şekilde yapılmadığını belirtti.

Odun sobası da kurulamıyor

İlçedeki yapılar yeni yapılar olduğundan evlerin hemen hepsi doğalgazlı olarak ısıtılıyor. Bundan dolayı daha önceden kullanılan ve apartmanlarda projesinde yer verilen yer sobalarına artık projelerde yer verilmemesi ile evlerde odun sobası da kurulamıyor. Vatandaşlar, yer sobası kurmak istediklerini ancak onunda evlerde yeri olmadığın dan dolayı kullanmadıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49