Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Karaköprü DP’den  Aday
“TUB-DER Genel Başkanı Kenan Karataş,’Demokrat Parti İl Teşkilatını Ziyaretinde Demokrat Parti’den Yerel Seçimlerde Karaköprü Belediye Başkan Adayı Olabileceği Sinyalini Verdi”
 
TUB-DER Genel Başkanı Kenan Karataş yürütülen barış sürecine destek sağlamak amacıyla başkanlığını yaptığı CHP Karaköprü ilçe başkanlığından istifa etmiş ve faaliyetlerini kurduğu Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği (TUB-DER) çatısı altında devam etmeyi seçmişti. Barış sürecine bireysel destekleri ve Karaköprü’de yaşandığı iddia edilen yolsuzluklarla mücadelesi gündemden hiç düşmeyen Karataş, bir demecinde “Derneğimizin ilk hedefi barışa katkı ve destek sağlamak olacaktır. İkinci hedefimiz ise; Karaköprü’nün geleceği aşiretlerin, yandaşların, vurguncuların ve hortumcuların iradesiyle değil, halkın özgür iradesiyle tesis edilmesi yolunda olacaktır” diyerek halkçı duruşunu ortaya koymuştu. Farklı siyasi partilerden adaylık teklifi aldığını bildiğimiz Karataş, bu güne kadar aday olduğu yönünde bir açıklama yapmadığı gibi, sinyalde vermemişti.
 
Ancak TUB-DER başkanı Kenan Karataş’ın Demokrat Parti İl teşkilatını ziyareti esnasında, Karaköprü’den Demokrat Partinin Belediye Başkanı Adayı olabileceği sinyalini bariz bir şekilde vermiş oldu. Şimdi ziyaret esnasında geçen bazı konuşmaları sizlere aktarmak istiyoruz.
 
DP İl Başkanı Murat Bengi Konuşmasın da : “Sayın Karataş’ın partimizi ziyareti bizi mutlu etmiştir. Kendisine ve dernek yöneticilerine bizi onurlandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Karataş’ın çalışmalarını ve özverili faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Dik duruşu ve kararlı adımlarıyla halkın takdirini alan Karataş, cesur açıklamalarıyla da halkın yanında olduğunu göstermiştir. Çok güçlü bir ekibe sahip olan Karataş’ın gerek Karaköprü’de gerekse Urfa’da güzel projelere imza atacağına inanıyoruz. Sadece bizim değil tüm partilerin dikkatini çeken siyasi çizgisiyle Karataş’ı Urfa için bir değer olarak görmekteyiz. Urfa siyasetini ve yerel seçimleri değerlendirdiğimiz sohbet esnasında başkanın DP’ye sıcak bakması bizi mutlu etmiştir. Temennimiz Sayın Karataş’ın DP saflarında yer almasıdır. Karataş’ın bizimle devam kararı alması DP’yi güçlendirecektir. Karaköprü sakinlerinin sevdiği ve onayladığı bir siyasetçi olan başkanın Karaköprü için bir şans olduğu kanaatindeyiz.”dedi.
 
Karataş : “ Sayın başkanımızla daha öncede bir araya gelme fırsatı bulmuş ve yerel seçimler hakkında görüş alış verişinde bulunmuştuk. Bugün de dernek üyelerimizle birlikte sayın başkanım Murat Bengi’yi makamında ziyaret edip bazı değerlendirmeler yapmak istedik. Geçen hafta sayın başkanımızın istifası bizi üzmüş, ancak akabinde DP genel merkezinin istifayı kabul etmemiş olması bizi sevindirmişti. Sayın Mengi Urfa siyasetinde olması gereken dürüst bir isim. Hakkımızda ki görüşleri ve açıklamaları bizi onurlandırmıştır. Bu güne kadar her hangi bir partiden Karaköprü’den aday olabileceğimiz yönünde bir açıklamamız olmamasına rağmen şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Demokrat Parti etnik bir siyaset anlayışıyla hareket etmeyen, Türkiye halklarına eşit mesafede olan bir oluşumdur. Türk, Kürt, Arap, Laz vs. bütün yapıları içinde barındıran, barış yanlısı ve memurun, işçinin, köylünün yani halkların partisi konumundadır. Bu yapısıyla sıcak bakabileceğimiz siyasi bir partidir.
 
Bir gazetecinin Karaköprü’den DP adayı olmayı düşünür müsünüz? Sorusu üzerine.
 
Karataş, dediğim gibi Demokrat Parti fikirlerimize uygun bir konumdadır. Tabi ki adaylık sürecinde Demokrat Parti’ye sıcak bakabiliriz. Kader birliği yaptığımız yol arkadaşlarımızla bu konuyu değerlendirmeyi planlıyoruz. Her şeyin hayırlısı diyelim. Karataş’ın bu konuşması DP İl teşkilatı tarafından alkışlarla karşılandı.
 
Görüşme daha sonra karşılıklı sohbet havasında son buldu… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48