Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Karaköprü'de Vatandaşların Yol Tepkisi

Şanlıurfa’nın başlıca sorunlarından biri olan yol ve alt yapı sıkıntısı bir yerde bitse de başka bir yerden açığa çıkıyor. Özellikle kentin en büyük merkez ilçesi haline gelen ve sonradan şehirleşen Karaköprü’de alt yapı sıkıntılarının ortaya çıkardığı durumlar vatandaşın tepkisin neden oluyor. Kış aylarında yaşanan yağışlarla yollarda, derelerde ve çukurlarda oluşan su baskınlarıyla çökme ve yıpranma meydana geliyor.

Çevik kuvvet köprülü kavşağından, Bağlarbaşı’na yapılacak yol ve geçen yıl kış aylarında etkili olan sağanak yağmurlar ve zeminin tam doldurulmaması sonucunda Karaköprü İlçesi Akbayır Mahallesi Abdülkadir Badıllı bulvarındaki yolda çökmeler meydana gelmişti. Birçok yol sorununu içinde barındıran, şehirleşme adına dikkat çeken Karaköprü’de böyle görüntülerin oluşması vatandaşların tepkisine yol açarken aynı zaman da ilçeye yakışmıyor.

Karaköprü İlçesi ikinci 35 metre yolda 1 yıl önce çatlamaların meydana geldiği yolda zeminin oturtulması için üç binayı kaplayacak şekilde dev çukur açıldı. Sürekli çatlayan yolda zeminin sağlam oluşması için ekipler geniş çaplı çalışma başlattı. Çalışma sonucunda üç binayı kaplayacak şekilde ve doldurulan eski yol kazıldı. Temmuz ayında yolda inceleme yapan Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yolu "120" gün içeresinde bitireceği müjdesini vatandaşlara vermişti. Aradan geçen süre içerisinde yol çalışmalarının devam ettiği ve ne kadar zamanda biteceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Özellikle mahallede yaşayan vatandaşlar sokağa çıkamadıklarını, servislerin o yoldan geçemediği için çocuklarının daha uzak bir yerden servisine bindiklerini kaydederek mağdur olduklarını dile getirdiler. Yol Çalışmasının bir yer devam ederken gidiş güzergâhında ki yolunda hala çalıştığını ve bu durumunda tehlike saçtığına dikkat çeken sürücüler ise herhangi bir önlem alınmamasına tepki gösterdiler.

Yaklaşık 1 yıl önce yolun tam zemine oturmaması sonucu yolun çöktüğünü belirten Bina sakinleri, "Yolun çökmesinin ardından belediyeye bildirdik. Geldi baktılar büyük çukur açtılar, daha sonra taş ve dolgu ile ilersinde doldurulan yol tekrar kazıldı, yol aşağıya çekildi. Fakat çalışmalar çok yetersiz böyle giderse bu kışta bitmez 400 metrelik bir yol bir yılda bitirilemiyorsa belediyeler hizmet yaptık demesinler" diye sitem ettiler.

Haber: Mustafa BAYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49