Öne Çıkanlar Karacadağda Bakım Çalışması Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu

Bu haber kez okundu.

Karabulut, “MDF’ye 100 Lira Zam Geldi”

Türkiye’de koronavirüs salgınında yeni normalleşme 1 Temmuz itibariyle başladı. Salgın nedeniyle getirilen sokağa çıkma yasağı uygulamaları ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının yanı sıra esnafa yönelik alınan önlemler de kaldırıldı. Kademeli normalleşmenin başladığı 1 Temmuz'dan itibaren birçok esnafta yoğunluk başladı.

Kentte düğün ve ev alma, ev yenilme işinde artış meydana gelirken Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi Konuklu Mahallesinde bulunan Marangozcu da mutfak vestiyer gibi iş yoğunluğu da başladı.

Marangozcu esnafı bir yandan iş yoğunluğuna başlarken bir yandan da mobilya hammaddesine gelen zamlarla sarsıldı. Esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Marangoz ustası Fevzi Karabulut Mobilya malzemelerinin tümüne zam geldiğini kaydeden Karabulut 6 ay öncesine kadar 250- 350 lira arasında aldıkları mobilya üretim malzemesi olan bir tabaka MDF'nin şu anda, 450- 850 lira arasında satıldığını söyledi.

“YÜZDE 60-70 FİYAT DEĞİŞTİ”

Döviz kurundan dolayı mobilya ürünlerinin yüzde 60-70 arttığını ifade eden Marangoz Ustası Müslüm Fevzi Karbulut: “Döviz kurunun dalgalanması bizi kötü etkiledi insanların zaten alım gücü yok. Geçen yıl mesela bin liraya yaptığımız işi şimdi 2 bin 500 liraya yapıyoruz yani yaklaşık yüzde 60-70 fiyat değişti bu da hem bizi hem de vatandaşları kötü etkiledi” dedi.

“İŞLER ÇOK İYİ”

Pandemiden sonrası işlerinin çok iyi olduğunu ifade eden Müslüm Fevzi Karabulut: “MDF çeşitleri, panel, mebran, akrilik yani şu anda kullandığımız genellikle mebran, akrilik tercih ediliyor. İşler pandemiden önce sıkıntılıydı ama şu anda çok iyi açıldı işler yani işler iyi” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ BİZİ KÖTÜ ETKİLEDİ”

Marangoz Ustası Karabulut: “Pandemide en büyük sıkıntımız insanlar çalışmıyordu yasak vardı yani yapılması gereken işler vardı dışarı çıkamıyorduk, yapamıyorduk bu tür sıkıntılar bizi kötü etkiledi. Yetkililer yeri geldiğinde her şeyi yapıyorlar Allah razı olsun şu an için bir talebimiz yok” diye konuştu.

“ ESNAF İŞİNİ TEMİZ GÜZEL YAPMASI LAZIM”

Esnafa çağrıda bulunan Müslüm Fevzi Karabulut: “Bir ustanın gerçekten mobilyacı olduğunu bir müşteri fazla anlamaz ama bunu esnaf temiz güzel yapması lazım çünkü bir esnaf bir işi bir defa yapmıyor başka işlerde de yapıyor yani bir işi kötü yaparsa diğer işleri de müşteriler işitirse işini kötü etkiler bundan dolayı işini temiz yapması lazım” dedi.

“MDF’YE 100 LİRA ZAM GELDİ”

Son olarak Müslüm Fevzi Karabulut: “Bundan sonra işlerimizin iyi olmasını ümit ediyoruz çünkü bir ay içerisinde MDF’ye 100 lira zam geldi daha da geleceğini düşünüyoruz buda ithalattan dolayı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49