Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor

Bu haber kez okundu.

Kar çiftçinin yüzünü güldürdü
Aylardır kuraklığın hakim olduğu Şanlıurfa’da kar ve yağmur ile çiftçinin yüzü güldü. Kuraklık nedeniyle fıstık ve hububatın kuruma noktasına geldiği kentte son yağışlar ile birlikte kuraklık riski azaldı.
BARAJDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ
Şanlıurfa’da tarımın yaygın olduğu Harran ve Suruç ovasında üreticilerin kuraklık endişesi yağan kar ve yağmurla sona erdi. Son aylarda yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesinin azaldığı Atatürk barajında geçtiğimiz hafta etkili olan yağmur ve kar su seviyesini yeniden yükseltti.
KAR, BİRÇOK KİŞİ İÇİN ÇİLEYE DÖNÜŞÜRKEN ÇİFTÇİYE UMUT OLDU
Yurdun büyük bölümünde etkili olan, hayatı ve ulaşımı olumsuz etkileyen kar, birçok kişi için çileye dönüşürken çiftçiye umut oldu.
Türkiye'de ekilebilen tarım alanı bakımından önemli bir konumda bulunan bölgede, yağışların mevsim normallerinin altında gerçekleşmesi nedeniyle kuraklık endişesi yaşayan çiftçilerin yüzü, son günlerdeki yoğun karla güldü. Çiftçi için adeta can suyu olan kar, başta hububat olmak üzere tarımsal ürünlerde yüksek rekolte beklentisini de artırdı.
ÇİFTÇİNİN KURAKLIK RİSKİ AZALDI
Uzmanlar, Şanlıurfa’da etkili olan kar yağışı, kuraklık tehlikesi yaşayan çiftçiler için umut oldu. Geçen yıl kuraklık nedeniyle zor günler geçiren bölge çiftçisi bu yıl da aynı tehlikeyle karşı karşıya kalma riski taşıyordu. Kar yağışıyla birlikte umutların yeniden yeşerdiğini belirtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49