Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Kadınlar gününde en büyük sevgi engelli oğlundan

Şanlıurfa'da 37 yıldır engelli oğluna bakan anne, sabrı ve şefkatiyle örnek oluyor. 4 çocuk annesi Rabia Gültekin (71) "37 yıl boyunca hiç sosyal hayatım olmadı ama yine de oğluma bakmanın huzurunu yaşıyorum." dedi.

ENGELLİ OĞLUNA HEM ANNE HEMDE BABA OLDU

Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi'nde yaşayan Gültekin ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan İbrahim, 3 yaşındayken Babasını kaybetti. Küçük yaşta geçirdiği havale sonucu engelli olan oğlunu İbrahim'in tedavisi için uzun süre mücadele eden Anne, oğlunun tedavi süreçlerinden bir sonuç alamadı. Engelli oğluna hem Anne hemde Baba oldu.

Gültekin, epilepsi hastası olan oğlu İbrahim'e tek başına bakıyor. İbrahim 3 yaşındayken Kocasını kaybeden Rabia Gültekin yetiştirdiği 3 kızını evlendirdi ve şimdi engelli ve epilepsi oğlu ile birlikte ayakta durmaya çalışıyor.

Oğlunun yemeğinden giyimine tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Anne, evladını hiç yalnız bırakmıyor.

3 YAŞINDAYKEN BABASINI KAYBETTİ

Rabia Gültekin, "Benim oğlum daha bebekken havale geçirdi. İlkin bir şey anlayamadık doktorlar da bize bir şey demedi biz eve geldik, kış ayındaydık sobayı yakıp çocuğu önüne koyduk. Eski halinden daha beter ettik. Meğersem oğlum havale geçiriyormuş tabi biz bunu bilmiyorduk. 3 yaşındayken babası vefat etti. 5 yaşına kadar yürüyemedi. Ben çok çile çektim babası vefat edince tüm yük üstüme kaldı. Maddi imkansızlıklardan dolayı ne bir tedavi edebildim nede çocuğumun isteklerini yerine getirebildim. Özellikle beslenmede çok zorluk çektim, eskiden yapabiliyordum e tabi yaşım da ilerleyince artık çok zorlanıyorum. Hayatımızda bir sefer tatile çıktık oda Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu girişimiyle bütün engelliler aileleriyle birlikte güzel bir hafta tatil yaptık"dedi.

BEN YÜRÜYEMEDİĞİM İÇİN ÇOCUĞUMU DIŞARI ÇIKARAMIYORUM

Rabia Gültekin,"Bende rahatsızım. Eşim öldüğü zaman kiracıydım. Çok zorluklar çektim tek başıma yeterli olamadım. Hala da çektiğim zorluklar devam ediyor. Çocuğum sürekli dışarı çıkmak istiyor. Dışarı çıkardığımda baş edemiyorum ben yürüyemediğim için çocuğumu dışarı çıkaramıyorum. Bazen baygınlık geçiriyor. Ben kendimi düşünmeyi bıraktım şuan tek düşüncem benden sonra İbrahim ne yapacak nasıl hayatını sürdürecek. Her gün altı çeşit ilaç içiriyorum. Gerçekten bunları yaparken çok zorlanıyorum. İbrahim'inden büyük 3 tane kızım vardı ama hepsi evlendi. Şimdi ikimiz kaldık, çok zor işlerde bazen kızlarım gelip yardım ediyor"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49