Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı bayram

Bu haber kez okundu.

Kaçakçılar asker yaktı
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye Suriye sınırında dün kaçakçılarla güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada alevlere maruz kalarak yaralanan askerin gece yarısı Ankara'ya getirildiğini açıkladı.
 
GATA'da ameliyata alınan askerin hayati tehlikesi bulunduğunu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, Çarşamba ve Perşembe günleri Suriye sınırında meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin açıklama yaptı.
Asker Yanarak Yaralandı
 
14 Ağustos Çarşamba günü Türkiye-Suriye sınırında, 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Murat Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi tarafından, Suriye'den Türkiye'ye kaçak mazot geçirmeye çalışan dört kişilik kaçakçı grubuna hudut nöbetçileri tarafından öğleden sonra müdahale edildi. Müdahale sonucu kaçakçılar, akaryakıt bidonlarını ateşe verdi ve çıkan yangında bir asker alevlere maruz kalarak yaralandı. Yaralanan güvenlik görevlisine Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinde ilk tıbbi müdahalesi yapıldı, daha sonra personel Sağlık bakanlığına ait bir ambulans uçakla gece yarısından sonra Ankara'ya getirilerek GATA Komutanlığında ameliyat edildi. Askerin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Olay sonrasında dört kaçakçıdan ikisi Suriye tarafına, ikisi ise Türkiye tarafına kaçtı. Olay Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına bildirildi, Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olayla ilgili iki şüpheli şahıs gözaltına alındı. 9 bidon içerisinde de yarım ton kaçak mazot ele geçirildi.
Dün ayrıca yine sınırda 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Savaş Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat akşam 19.15'te yasadışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan dört kişilik kaçakçı grubu tespit edildi. Gruba bölgeye sevk edilen bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile gruba müdahale edildi. Kaçakçıların güvenlik birimlerinin "Dur" ihtarına uymayarak TTZA'ya üç el ateş etmesi üzerine, ateşe karşılık verildi ve açılan ateş sonucu, Suriye istikametine kaçan kaçakçılardan biri omzundan yaralandı. Olayda Hudut Devriye Timinde herhangi bir personel zaiyatı meydana gelmedi.
SABAHA KARŞI 150 ATLI 1000 YAYAYLA KAÇAKÇILIK
Bugün ise Türkiye-Suriye sınırında, 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, sabaha karşı saat 4.15'te hudut hattında görev yapan araç ve askeri personel tarafından hudut bölgesinde 300 metrelik bir hat boyunca yaklaşık 40 araç ve 750-1000 kişilik yaya, ayrıca 150 kişilik atlı kaçakçı grubu tespit edildi. Hudut Hattında bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, iki adet Zırhlı Muharebe Aracı, bir adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ve bir tank ile geçiş noktaları kapatıldı ve derinlikte ilave emniyet tedbirleri alındı.
Kaçakçılara, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlar yapıldı, ancak yaya şahıslar ve atlı gruplar ikazlara uymayarak, hudut hattına farklı noktalardan yaklaşmaya devam etti, kaçakçılık girişiminde bulundu. Kaçakçılaragüvenlik birimleri tarafından müdahale edildi, bu sırada Kuşaklı köyünden pompalı tüfekle 15-20 el ateş edildi. Güvenlik güçlerinin ateşe karşılık vermeleri üzerine kaçakçılar bölgeden uzaklaştı. Olay sonrası yapılan arazi taraması sonucu bölgede 35 adet mazot bidonu bulundu. (ANKA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48