Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Jandarmadan Görme engeli haftasında anlamlı ziyaret

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan “1000 fikir 1000 proje” kapsamında, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aile içi şiddetle mücadele ve çocuk kısım amirliği tarafından “Beyaz Baston Görme Engelliler” haftası nedeniyle Halliye görme engelliler ilk ve ortaokulu öğrencilerine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette öğrencilerle birlikte çeşitli aktiviteler yapıldı Ayrıca okulda görevli kadın öğretmenlere KADES uygulaması hakkında bilgi verildi.

102 YIL ÖNCE GÖRME ENGELLİLERİN SİMGESİ HALİNE GETDİ

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nın geçmişi 102 yıl öncesine uzanıyor. Her şey 1921 yılında Londra'da bir fotoğrafçının gözlerini kaybetmesinin ardından bastonunu dikkat çekmek ve engelli olduğunun bu şekilde anlaşılabileceğini düşünerek beyaza boyamasıyla başlıyor.

Bundan tam 10 yıl sonra, 1931 yılında, Fransız Körler Birliği bu beyaz bastonu benimsiyor ve görme engellilerin simgesi haline getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49