Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

İsot fiyatları cep yakacak

GAP sayesinde sulu tarımın yaygınlaştığı Şanlıurfa'da ilkbahar mevsiminde ekilen, bakım ve sulamanın ardından Temmuz ayının sonlarına doğru hasat edilmeye başlanan İsot, bu yıl hasadının az olmasından dolayı fiyatıyla cep yakacak. Geçen yıl kilosu 40-60 TL’den satılan pul biberin şimdilerde kilosu 140 TL’ye ulaştı.

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez baharatlarından olan isotun fiyatı, hem tarla ve bahçelere dadanan yaprak kurdu hem de ürünün az yetiştirilmesinden dolayı arttı. Veriminde geçen yıla göre düşüş yaşanan kırmızı biber geçen yıl kilosu 40-60 TL’den satılan pul biberin şimdilerde kilosu 140 TL’ye ulaştı.

Kentte evlerin olmassa olmazı arasında yer ve Çiğ köfte, lahmacun gibi bir çok yemekte kullanılan isot bu yıl verim azlığı ve fiyat yüksekliği Şanlıurfalıları kara kara düşündürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49