Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

İlk defa köye Beton
Siverek’e bağlı Yumrutepe Köyü’nde incelemelerde bulunan Vali Celalettin Güvenç, Karacadağ bölgesinde iki yıl önce 41 köyde kuyu kazıldığı halde su çıkmadığını ancak vazgeçmeyerek yeni kuyular kazarak bu köylerin 37’sine su ulaştırdıklarını belirtti.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Siverek Kaymakamlığının vatandaşlar için organize ettiği iftar programına katılmak üzere gittiği Siverek’e bağlı köylerde incelemelerde bulundu.
 
55 haneli Yumrutepe Köyü’ne giden Vali Celalettin Güvenç, burada içme suyu ihtiyacını köydeki göletten karşılayan vatandaşlarla görüştü ve şimdi her evin içine kadar gelen temiz suyu içmenin mutluluğunu yaşayan köylülerin sevincini paylaştı. Başka köylerden veya köydeki çamurlu göletten su ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldıkları günleri anlatan bir köylü kız, şu anda evlerde musluklardan akan suyla köyün su sıkıntısının çözüldüğünü söyledi. Genç kız aynı zamanda Vali Güvenç’ten köylerine okul yapılmasını istedi. Vali Güvenç ise kızın isteğini: “Okulunuz yapılıyor, siz yeter ki okuyun” şeklinde cevapladı.
 
Su Çilesi Sona Erdi
 
Yumrutepe köyündeki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Güvenç, Karacadağ bölgesinde iki yıl önce toplam 41 köyde kuyu kazıldığı halde su çıkmadığı, ancak vazgeçmeyerek yeni kuyular kazarak bu köylerin 37’sinde suya ulaşıldığını belirtti. Yumrutepe Köyü’nün de bu köylerden biri olduğunu dile getiren Vali Güvenç, “Bunları gelip gördüğümüzde sizlerin sevinci bizleri de mutlu ediyor ama geç kaldığımız için de üzülüyoruz. Yolda, suda, okulda şimdi yılların açığını kapatmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda Karacadağ Bölgesinde köylerimiz yaşanabilir hale gelecektir. Yolları daha bakımlı hale getireceğiz. Okulda da bildiğiniz üzere bu sene 130 okulun temelini toplu attık. Sizin okulunuz da onlardan birisi. İnşallah yüklenici gelip hemen 8 derslikli okulun işlerine başlayacak” dedi.
 
“Çocuklarımızın okumasını, iyi işler yapmasını istiyoruz” diyen Vali Güvenç, “Çocuklarımızın barış içerisinde; sevgiyle ve kardeşlikle büyümelerini istiyoruz. Artık fitnenin, kavganın, gürültünün bu topraklardan gitmesini istiyoruz. Bizlerin yaşadıkları sıkıntıları çocuklarımız, gençlerimiz yaşamasın” diyerek, köylülerden kız çocuklarını da okutmalarını istedi.
 
İncelemeleri sırasında Vali Güvenç’e eşlik eden Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ise, “Bugün burada anlamlı bir tören için bir araya geldik. Gerçekten bu hizmetin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Uzun zamandır suya ihtiyaç duyan güzel hemşerilerimizin bugün suya kavuşması için gösterdiğimiz gayretin sonuçlarını görmekten çok mutluyuz. İnşallah bütün köylüye hayırlı olur” dedi.
 
İlk defa köye Beton Yol
 
Vali Celalettin Güvenç, Yumrutepe Köyü’ndeki incelemelerinin ardından beraberindekilerle birlikte Zincirliçay köyüne geçti. Zincirliçay Köyü’nün 5,5 kilometrelik yolu için yapılan çalışmalar hakkında İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’dan bilgi alan Vali Güvenç, yolun bölgede yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Vali Güvenç, yolların ekonomik ömrünün artırılması için bölgelere göre alternatifleri değerlendirdiklerini ve bu köyün yolunun da bu kapsamda beton yapıldığını söyledi.
 
Köylerdeki incelemeleri sırasında Vali Güvenç’e Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.
 
Siverek Meydanında İftar
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, köylerde yaptığı incelemelerinin ardından Siverek Kaymakamlığı tarafından organize edilen Siverek Meydanındaki iftar yemeğine katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği iftar yemeğinde konuşan Vali Güvenç, “Şu tablo konuşmaya gerek bırakmıyor. Allah’a şükrediyorum, genç yaşlı, kadın erkek, zengin fakir buradayız. Bu memleketin en çok ihtiyacı olan şey birlik, beraberlik, karşılıklı sevgi ve saygıdır. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
 
Vali Güvenç sözlerinde birlik ve beraberlik çağrısını yineleyerek: “Türkiye’de ötekileştirme, ayrılık, gayrılık bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 70 milyonun; Kürt’ün de devletidir, Zaza’nın da devletidir, Arap’ın da devletidir. Bu coğrafyada yaşayan bütün insanlarımızın devletidir. Hepsini gönülden kucaklıyoruz. Asıl olan milletin mutluluğu, refahıdır. Millet mutlu olursa, dimdik ayakta olursa devlet ayakta olur” dedi.
 
Vali Güvenç sözlerinin sonunda Siverek halkının Ramazan Bayramını kutlayarak, kendisine ve beraberindekilere gösterilen misafirperverlikten dolayı Sivereklilere teşekkür etti.
 
Bu arada Vali Güvenç’in konuşmasının ardından Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile Siverek Kaymakamı Hamza Erkal da birer konuşma yaparak, iftar programına katılan Sivereklilere teşekkür ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49