Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

İkinci el araçlarda yüzde yirmi düşüş oldu
Dolar kurunda 21 Aralık itibarıyla başlayan sert düşüş, otomobil fiyatlarına da yansıdı. Birçok üretici sıfır araç fiyatlarını güncellerken; ikici el araçlarda yüzde yirmi düşüş oldu.
FİYATLAR YÜZDE 20 KADAR GERİLEDİ
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Akçakale - Evren sanayi yolunda bulunan yeni oto galenciler sitesinde ikinci el araç alım satımı yapan esnafın, Döviz kuru nedeniyle ikinci el araç fiyatlarının daha da arttığını belirten esnaf, son bir haftadır fiyatların yüzde 20 kadar gerilediğini fakat yine satışların çok durgu olduğun ifade ettiler.
Sıfır arabalarda bazı markaların fiyatları döviz kurunda düşüş sonrası indi. 1 milyon 40 bin liraya satılan bir sıfır araç, döviz kurundaki düşüşün ardından 820 bin lira seviyesine geldi. Yani sıfır araçta 240 bin TL indirim yaşandı. Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına yansıdı .
FİYATLAR DÜŞTÜ PİYASA DURGUN
Fiyatların yüzde 20 civarında düştüğünü belirten Şanlıurfa yeni oto galenciler sitesinde ikinci el araç satan bir çok esnaf "Döviz kuru düştü sıfır araç ile birlikte ikinci el araçlarda düşüşler oldu. Ama hale durgunluk yaşanıyor. Devletimizden diğer bir talebimiz ise fiyatlandırma konusu, bu fiyatların en azında bir yerde durması ve kontrol altına alınması lazım. Şu anda fiyatlar kontrol altında değil dolarda güvensizlik var, piyasalarda güvensizlik var, bunlarda ister istemez bizleri etkiliyor, vatandaş şaşkın halde dolar mı alsam, altın mı alsam, arabamı alsam şaşırmış bir durumda.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49