Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın partı

Bu haber kez okundu.

İdlib'e 1 Tır İnsani Yardım

Suriye'de devam eden iç savaş masum sivilleri vurmaya devam ediyor. Bombalardan kaçarak Türkiye sınırına doğru güvenli bölgelere göç eden sivil halk ise soğuk havada zeytin ağaçları altında, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. İç savaştan kaçarak güvenli bölgelere sığınan İdlib'li mazlumlara Günyüzü derneği 1 tır insani yardım malzemesi gönderdi.

Günyüzü Derneği, Suriye'nin İdlib kentinde kışın zorlu yaşam şartlarında mücadele veren insanlara gıda yardımında bulundu. Hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 1 tır gıda yardımı Haliliye ilçesi, Halepli Bahçe Kent Müze Otoparkı önünden Suriye'nin İdlip kentine gönderildi.

Günyüzü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Toprak, Çölyak federasyon başkanı Hasan Doğan STK temsilciler, dernek üyeleri katıldı.

Törende basın açıklaması yapan Günyüzü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dikme," 15 mart 2011 yılında patlak veren ve halen devam etmekte olan Suriye’deki savaşta, nüfusun 1/3 ‘ü yerinden olmuştur. 1 milyon insan hayatını kaybetmiş, bir o kadarı yaralı ve sakat, binlercesi de kayıptır.Suriye’de kelimenin tam anlamıyla “insanlık dramı” yaşanmaktadır. Zalim Esed, İran ve Rusya tarafından, ticaretin, ilmin ve hoşgörünün sembolü olan şehirler harap edildi.

Son olarak İdlib hedef tahtasına oturtuldu. Rahmetin sembolü olan yağmur damlaları yerine, azabın, korkunun, ölümün ta kendisi olan bombalar yağdırılılıyor. Kimi masumlar enkazın altında can verirken, kimileri de can havliyle yollara düştü. Çamur içerisinde kimileri derme çatma çadırlarda, kimileri naylon müşambalarda ve kimileri de zeytin ağaçlarının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Üzerinde oturacak hasırı, üzerine örtecek battaniyesi olmayan bu mazlumlara Türkiye haricinde yardım eden de yoktur.

Günyüzü Derneği olarak, Bu mazlumların umudu sizsiniz. Onlar çaresiz, Çare sizsiniz. Öyleyse elimizden gelen yardımları esirgemeyelim. Her çeşit nakdi ve aynı yardımda bulunalım. Onlar muhacir, biz ensar olalım. Bugün 1 Tır insani yardım malzemeyi İdlib’e gönderiyoruz"diye konuştu.

Yapılan duanın ardından yarım tırı Suriye'e doğru yola çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48