Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Hüsn-ü Hat Sergisi Açıldı
Şanlıurfa il Müftülüğü il binasında 1. Karma hat sergisi törenle açıldı.
Açılışa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Müftüsü İhsan Açık, Kurum Amirleri ve Vatandaşların katılımıyla Müftülük il binasına Hüsn-ü hat sergisi açıldı.
 
Sergi açılışında müftülük çalışanları konukları gül suyu ikram ederek karşıladılar.
Vali Celalettin Güvenç sergiyi gezerek hüsn-ü hat hakkında bilgi aldı.
 
Hüsn-ü hat Hattatlarından Mahmut Dörtbudak verdiği bilgide” Hüsn-ü hat Hz. Ali ile başlamıştır Hz. Ali Hat sanatlarının üstadı olarak kabul edilir. Hz. Ali’nin hat sanatının öğretilme tavsiyesi üstadın öğretmesi değil halkın kendi öğrenmesidir. Devamı İslam bilgileridir, hat sanatında yazılar ikiye ayrılır Makli ve Küfli diye ayrılır Makli yazılar köşeli yazılardır. Küfi yazılarda müselles yazılardır, Müselles yazılar bütün yazıların anası olmuştur. Hz. Ali Urfa’ya 638 yılında gelmiştir, Şeyh Maksut türbesinin orda bir yazı vardır o yazının Hz. Ali’ye ait olduğu rivayet ediliyor.
Urfa’da bir çok Hattatlar yetişmiştir, bunların en eski isimleri bilinen İbrahim Bilal Bin İshak El Asabayi’dir. Kendisi 4 ekol’dan biridir. Bu 4 ekol İstanbul, Teblis, Şam ve Urfa’dır. Urfa şuanda kendi tarzında öğrencileri yetiştirmektedir.
 
İl Müftüsü İhsan Açık ise” Özellikle Urfa sanatçılarının ortay koymuş olduğu eserleri koymak istedik 1. Karam Hüsn-ü hat sergisi olarak açtık, hedefimiz Urfa’da sanata çok yatkın insanımız var bu insanlarımızı bir onura etmek hem de onların eserlerini halkımızla buluşturmaktır dedi”
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç “ Güzel sanatçılarımızı Urfalı sanatçılarımızı kutluyorum bugün burada 70 yaşındaki bir usta ile 21 yaşında bu işe gönül vermiş Fatma Zahide kızımız eserlerini gördük öğrenenden, öğretenden ona sahip çıkandan Allah razı olsun son derece önemli bir sergiyi açtık hüsn-ü hat dünyada ekol sahibi dört ilden biri Şanlıurfa her zaman söylüyoruz marka şehir Şanlıurfa hat sanatında dörttün birinde olan böyle bir güzel şehirde sergi açılması bizleri mutlu etti dedi”
Şanlıurfa İl Müftülüğü binasındaki serfi bir hafta açık kalacağı belirtildi.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49