Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Hoşin Turizmle Can Buluyor’
Hilvan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Hoşin Turizmle Can Buluyor’ adlı projenin fizibilite çalışması için kültür ve turizm birinci çalıştayı yapıldı.
Çalıştaya, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Belediye Meclisi üyeleri, Harran Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şit, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kırmızı, İlter Turizm A.Ş. Planlama ve Politika Koordinatörü Ceren İlter, Proje Danışmanlık ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü proje ekibi katıldı.
Fırat Nehri kıyısında bulunan Hoşin Mahallesi’nin tarihi dokusunu değerlendirmek, tarihi ve inanç turizm rotasına katmak amacıyla hazırlanan projenin çalıştayında konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık şu ifadelere yer verdi;
Bugüne kadar keşfedilmiş en eski tarihe ev sahipliği yapan medeniyetlerin beşiği kadim şehrimiz Şanlıurfa, tarihi ve inanç turizmiyle dünyanın bütün dikkatlerini üzerine çekerek dünya turizm rotasının odak noktası haline gelmiştir. Günümüz şartlarında ekonomik gelir kaynakları tarım ve hayvancılığa dayanan Hilvan ilçemizin bu kaynaklarını farklılaştırıp turizm rotasına yerleştirerek genelde Şanlıurfa’mızın özelde ise ilçemizin ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ‘HOŞİN TURİZMLE CAN BULUYOR’ proje girişimimiz oldu dedi.
Bayık ‘3 bin yıllık tarihi geçmişi olan, üzerinde birçok farklı medeniyetlerin yaşadığı Hoşin’in turizm rotasına girmesiyle birlikte, Şanlıurfa’mıza ve Hilvan ilçemize ekonomik kazanımın elde edilmesi hedeflenmektedir. Şuan üzerinde araştırma çalışmalarının devam ettiği benzer tarihi ve turistik yerlerin gün yüzüne çıkarılıp rotasyona eklenmesiyle ciddi bir ekonomik ivme kazanacağımızın derin inancındayım.Bu sebeple projenin hayat bulması amacıyla, projenin ilk ayağı olan fizibilite çalışmalarını sağlam temellere dayandırmak için çalışan proje ekibine başarılar diliyorum. Şanlıurfa’mıza ve Hilvan’ımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48