Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Hilvan'da Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi Açıldı

Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Hilvan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Mini Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nin açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hilvan Mini Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nin açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, açılışı yapılan hizmetin çok değerli olduğunu kaydederek, eğitim meselesinin yerel yönetimlerle, belediye başkanlarıyla, kamu idarecileri, veliler ve vatandaşlarla en fazla kafa yorulması gereken konulardan biri olduğunu ifade etti.

Vali Erin, “Eğitim konusunu, çocuklarımızın geleceğe hazırlanması meselesini eğer çözemezsek, bir yere varabilme hedefimiz ve şansımız yoktur. Şanlıurfa olarak bu uğurda çok mesafeler aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Özellikle 2000’li yıllardan sonra Şanlıurfa’nın kamu yatırımlarında en fazla payı aldığını, bunun başında da eğitimin geldiğini hepiniz biliyorsunuz. Tarım ve sulamadan sonra aradan geçen 15 yıldan sonra genel bütçeden en fazla payını alan sektör, eğitim sektörüdür. Ancak geldiğimiz noktanın yeterli olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Sadece devlet bütçesinden ayrılan kaynaklarla bu problemin üstesinden gelmemizin mümkün olmadığını da hepiniz biliyorsunuz. 15 yıl içinde 5 bin derslikten 17 bin 500 dersliğe ulaştırdığımız bir eğitim öğretim çıtası var. Ancak buna rağmen hala il genelinde 2 bin 300 kadar okulumuzun 750-800’ünde ikili eğitimin devam ettiği gerçeği ile karşı karşıyayız” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana eğitimdeki sıkıntıları ortadan kaldırmak için büyük bir çaba sarfettiğini kaydeden Vali Erin, 2019 yılında ikili eğitim dönemini kapatmak için en az 5 bin dersliğe daha ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Bu rakam, Cumhuriyet tarihinden 2000’li yıllara varana kadar inşa ettiğimiz derslik sayısı kadardır. Az bir iş ve kaynak değil, ama temin edilemeyecek de değil. Urfa’nın ileri gelenleri, sorumluluk makamında olanlarla elele verdiğimizde bulamayacağımız bir kaynak değil. Bunun en somut örneği, Tarım Bakanımız Bakan olarak atandıktan sonra gerçekleştirilen toplantılar sonrası son dört ay içinde Şanlıurfamıza eğitim alanındaki yatırımlara ilave olarak 500 milyon TL’lik kaynak ayrılmasıdır. Bu kaynakla 2017 yılı yatırımlarına ilave olarak 1500 derslik daha ilave etmiş olacağız” diye konuştu.

Eğitimin fiziki altyapısını tamamlamanın önemine işaret eden Vali Erin, Şanlıurfa’nın 2018 yılı eğitim yatırımlarına da bütçeden ayrılan paya ilave olarak 500 milyon TL’lik ek kaynağın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından söz verildiğini belirterek, “Bunu sağlayan devlet büyüklerimize, Milli Eğitim Bakanımıza ve Tarım Bakanımıza teşekkür etmeyi borç biliyoruz” dedi.

Sadece fiziki altyapı ile toplumu bir yere taşımanın mümkün olmadığını da dile getiren Vali Erin, çocukların ve gençlerin derslerde olduğu kadar milli ve manevi duygulara bağlı, donanımlı olarak yetiştirilmesinin de önemine işaret etti.

Şanlıurfalı gençlerin üniversiteye kazandırılması amacıyla daha büyük ve farklı bir planlama yapılması gerçeğinin de masada bulunduğunu dile getiren Vali Erin, “Yüz gencimizden sadece 22, 23’ünün üniversiteye yerleşmesini kaldıramayız. Kamu idaresinin başında bulunan Vali olarak bana, Kaymakamlarımıza, Milli Eğitim Müdürümüze çok büyük sorumluluklar düşüyor. Onun dışında belediyelerimiz ve tüm yerel yönetimlerimiz, Şanlıurfa’nın değerli ilim irfan insanları, varlıklı ve durumu iyi olan insanlarımızın elini taşın altına koymasının zamanı olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bu birlik ve beraberlikle, ortaya koyacağımız yeni vizyon ve net hedeflerle geleceğe hazırlığımızı yapmaz ve çalışmamızı yoğunlaştırmazsak, yarın çok geç kalacağımızı bilmenizi isterim” dedi.

Şanlıurfa’nın, eğitimdeki başarısıyla bölgesindeki illeri geçerek Türkiye’nin batısındaki illerle yarışması gerektiğini ifade eden Vali Erin, “Gecemizi gündüzümüze katarak, tüm arkadaşlarımızla birlikte il merkezimiz ve ilçelerimizdeki eğitim öğretim yuvalarının hepsini yeni bir bakış açısı, yaklaşım ve anlayışla yeniden planlayarak ilk gerçekleşecek sınavlarda Şanlıurfa’yı Türkiye ortalamasının üzerine inşallah birlikte taşıyacağız” diye konuştu.

Eğitim camiasının mesai mefhumu gözetmeden çalışması talimatını yineleyen Vali Erin, Şanlıurfa’daki belediyelere, eğitim öğretim alanındaki taleplere verdiği cevapların ve sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Gençlerin eğitimine destek verecek olan bu merkezin Hilvanlılara hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere şükranlarını ifade eden Vali Erin, bu gibi merkezlerin tüm mahallelere yaygınlaştırmaya gayret edeceklerini söyledi.

KAYMAKAM HALİD YILDIZ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in kayınvalidesinin vefatı nedeniyle devam eden taziyesini bırakarak yoğun programlarına devam ettiğini ve bu nedenle Hilvan’a da geldiğini hatırlatan Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, “Eğitimi merkez alan idarecilik anlayışı ile bizlere örnek olan Sayın Valimize, Hilvan’ın eğitimine destek veren Hilvan Belediye Başkanımız Aslan Ali Bayık şahsında Hilvan Belediyesine, eğitim camiamıza ve büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTÇİ

Hilvan Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nin açılmasına Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destek verdiğini, büyükşehir belediyesi olarak da tefrişatını üstlendiklerini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Bu merkezin Hilvan’ın eğitim hayatına katkı vereceğini düşünüyoruz. Geçen yıl da merkez caddemizde bir bilgi evini faaliyete almıştık. Hilvan’da okumaya, eğitime yönelik çok güzel gelişmeler olduğuna inanıyorum” dedi.

HİLVAN BELEDİYE BAŞKANI ASLAN ALİ BAYIK

Hilvan’ın 1926 yılında ilçe olduğunu ancak eğitim anlamında hak ettiği hizmetlere kavuşamamış olduğunu ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, Hilvan’ın gelişimi için belediye hizmetlerini aksatmadan büyük bir özveri ile çalışmaya devam ettiklerini kaydederek, Hilvan’ın altyapı, üstyapı ve sosyal faaliyetlerde olduğu kadar eğitim alanına da katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Bayık, Hilvan’a böyle bir yatırımın yapılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesine ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

VALİ ERİN’DEN ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON

Açılış töreninden sonra merkezi ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Vali Erin, bilginin öneminin her geçen gün daha önem kazandığı bir zamanda böylesi bir merkezin Hilvan için önemli olduğunu belirtti. Öğrencilere, kendi öğrencilik dönemiyle ilgili hatıralarını anlatan Vali Erin, “Bizim dönemimizde böyle imkanlar yoktu. Mardin Midyat’ın Mercimekli köyündeydim. Köy ile ilçe arasında yol da yoktu. Tarih öncesinden bahsetmiyorum, o günleri görmediniz. 25-30 yıl öncesinde böyle bir durum vardı. Köyden ilçe merkezine bağlantı sağlayan sekiz kilometrelik yolu yürüyerek gidiyorduk. Araç yolu bile yoktu. Annemizin verdiği yiyecekleri yolda ağaç altında oturarak yerdik. Hergün 7,5-8 kilometre yürüyüp ilçe merkezine gidiyor, o kadar da yürüyüp eve dönüyorduk” dedi.

Öğrencilerle olan sohbetinde, “İnanacak, çalışacak ve kendinize güveneceksiniz” diyen Vali Erin, “Londra’daki, Washington’daki bilmem neredeki bizim akranımız. Biz daha iyisini yapabiliriz. Daha güzelini yapabiliriz. Onlardan daha zeki ve çalışkanız. Ama planlı programlı değiliz, günübirlik yaşıyoruz, sıkıntı o. Yoksa bizim insanımızın zekasına diyecek yok. Bunu canlı olarak yaşayarak gördüm. İki sene yurt dışında kaldım. Okuduğum üniversitede Japonu da vardı Amerikalısı da vardı Konyalısı da vardı. Japonlar mesela çok programlı çalışıyorlardı. Almanlar, İngilizler de çok zeki değiller ama çok programlı çalışıyorlardı. Biz de iyi hazırlanacak, planlamamızı iyi yapacağız. Elimizden gelen çabayı ortaya koyacak, kendimize güveneceğiz” diyerek motivasyonda bulundu.

Açılış töreninden sonra Vali Erin ve beraberindekiler, Hilvan’daki temaslarına Hilvan Esnaf Odaları, SGK, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Türkiye Gençlik Vakfı Hilvan şubesini ziyaret ettiler.

Vali Erin ve beraberindekiler, Hilvan esnafını da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Anahtar Kelimeler:
UrfaValıHılvanErın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49