Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

“Herhangi Bir Siyasi Partiye Destek İçin Gelmiyorum“
Diyarbakır'da İbrahim Tatlıses ile birlikte konser verecek olan Şivan Perwer, "Barışa el uzatanlara yüce rabbimden sabır ve metanet diliyorum" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır'da yapacağı görüşme programında, İbrahim Tatlıses ile düet yapacak olan Şivan Perwer, esas ve tek amacının barışa destek vermek olduğunu belirtti.

Perwer, yaptığı yazılı açıklamada, Irak Federal Kürdistan Yönetimi BaşkanıMesudBarzani'nin,Diyarbakır'a, kadim ismi ile Amed'e yapacağı iki günlük ziyaretine, ricası ve isteği üzerine katılma kararı verdiğini kaydetti:

"SADECE BUNUN İÇİN DİYARBAKIR'DAYIM"

Esas ve tek amacının barışdestek vermek olduğunu ifade eden Perwer, şöyle devam etti: "Barış kutsal bir olgu olup, başta toplumumuz olmak üzere eğitim, sosyal ilişkiler,ekonomik alanlar başta olmak üzere insanlığın her alanında gelişmesi ve huzuru için birzorunluluktur. Türkiye'deki bütün kesimleri barışa destek sunmaya ve insanlarımız arasında,hoşgörü ile karşılıklı saygı, çoğulcu,özgür ve demokratik bir toplum, sevgi ve kardeşlik duygularını geliştirmeye davet ediyorum ve sadece bunun için yarın Diyarbakır'dayım.Şimdiye kadar bu kutsal çalışmaya öncülük eden ve çaba sarfeden zindanda, dağlarda,sürgünde, parlementoda ve sorumlu makamlardaki bütün şahıslara kamuoyu önünde teşekkürediyorum. Barış için atan kalplere, barış için çalışan beyinlere, barış için elini taşın altınakoyanlara ve barışa el uzatanlara yüce rabbimdensabır ve metanet diliyorum."

"YILLARDIR EN BÜYÜK ARZUMDU"

Seyahati ani geliştiği içinherhangi bir konser hazırlığıolmadığını, bunun gündeme de gelmediğini belirten Perwer, "Yıllardın en büyük arzumAmed'te halkımla buluşmak ve onlarla beraber birmeydanda stranlarımı beraber söylemekti" ifadelerini kullandı.

"HASRETİM 2 GÜNLE BİTMEZ"

Perwer, gönlünün,sürgünde yaşamaya mahkumedilmiş bütün sanatçı ve Aydın dostlarıylabirlikte dönmeyi ve siyasi sebeplerden dolayızindanlarda kalan insanların özgürlüğüne kavuştuğu bir ortamda beraber halaya durmayı arzu ettiğini ifade ederek,şunları kaydetti: "Hasretim sadece iki günlüğüne Amed kentini ziyaret etmekle bitmez, özlemim cenazesinedahi gidemediğim annemin mezarını ziyaret etmek, aile ve dostlarımla hasret gidermek,vatanımın en ücra köşesine kadar gidip bütün halkımla kucaklaşmaktır. Bu özlemimin kısa birsüre içinde gerçekleşeceğine inanıyor ve halkımızla hep beraber kucaklaşma isteğimi özelikleifade etmek istiyorum."

"HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE DESTEK İÇİN GELMİYORUM"

Perwer, Diyarbakır'a gelişinin siyasi bir partiyedestek olarak sunulmasının doğru olmadığını vurgulayarak,"Oraya ani gelişim herhangi bir siyasi partiye veya harekete karşıt veya destek olarak sunulması doğru değildir.Amedşehrinin seçilmiş temsilcileri ve sivil toplum kurumlarını da zamanım elverdikçe ziyaret etmek gündemimdedir" diye konuştu.

PROVAKASYON UYARISI

Halka provokasyonlara gelmeme çağrısı yapan Perwer, şunları kaydetti: "40 yıla aşkındır sanatımla, sesimle halkıma hizmet ettim.Zulme karşı isyan çığlığı olduğum gibi barış, hoşgörü ve sevgi içinde stranlarımıs öylemeye ve halkıma bağlılığımdan hiçbir ödün vermeyeceğimden hiç kim enin şüphesi olmasın ve kimse halkım ile aramıza husumet sokmaya çalışmasın. Bu süreçte Türkiyede'ki bütün sanatçı ve aydınların barış sürecine destek olması benim en büyük arzumdur. Bu ziyaret sonrası pek yakında Amedbaşta olmak üzere vatanımın her köşesinde halkım için konser vermeye ve sarkıları onlarla beraber söylemek istiyorum.Fedakar halkımın evlatlarının beni anlayacaklarına ve provokasyonlara gelmeyeceklerine inancım tamdır."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49