Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

Her Yıl Aynı Manzara Yaşanıyor

Kırsal alanda maddi durumu iyi olmayan ailelerin yaz döneminde çalışacakları Kayseri, Ankara, Konya ve Adana gibi kentlere yolculuğu başladı.

Her yıl birçok aile, yevmiye karşılığında çalışmak için batı illerine mevsimlik tarım işçisi olarak göç ediyor. Eşyalarını kiraladıkları araçlarla gönderen işçiler, kendileri ise sonradan minibüslerle yola çıkıyor. Tarım göçünün başlamasıyla birlikte çoğu aile, okula giden çocuklarını da bırakacak kimseleri olmadığı için okuldan alıp tarlada çalıştırıyor.

Eyyübiye ilçesine bağlı Yardımcı, Sağlık Ulucanlar Mahallesinde İkamet Eden vatandaşlar her yıl çocuklarıyla çalışmak için batı illerine gittiğini vatandaşlar, “Harran Ovasında iş bulamadığımız için batıya gidiyoruz. Çapa işinde çalışacak ailelerle birlikte kiraladığımız bu kamyonlarla önce eşyalarımızı gönderiyoruz. Ardından bizler de minibüslerle yola çıkıyoruz. Her yıl bu cefayı çekiyoruz. Aldığımız para bize yetmiyor. Tehlikesi ve hastalığı da çabası, artık devlet büyüklerimiz bu soruna bir çözüm bulanmasını istiyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49