Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Her kadın farklı bir hikâyesi var
Şanlıurfa Belediyesinden mikro kredi alan kadınların sayısı 1600’e ulaşırken mikro kredi alan kadınların kendiişlerinin patronu olduğu bildirildi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mikro kredi ailesinin her geçen büyüdüğünü ve başarı hikâyelerini gördükçe mutlu olduğunu söyledi. 
Arabam Da Oldu Ehliyetim de 
Belediye’den aldığı bin liralık mikro kredi desteğiyle dönercilik yaparak hayallerine kavuştuğunu belirten Yıldız Yıldız, mikro kredi sayesinde önce ehliyetini sonra araba aldığını anlattı. Balıklıgöl’de Haleplibahçe mevkiinde ki çarşıda Belediyenin kendisine tahsis ettiği yerde dönerci dükkânı açarak, 7 çocuğunu geçindirmeye başladığını dile getiren Yıldız,
"Sayın Başkanımız Fakıbaba'ya bu projesinden dolayı minnettarlık duyuyorum. Çok heyecanlıyım. Bu projeyle birlikte hayatımda çok büyük değişimler yaşandı. Bana verilen bin TL'yi sermaye ettim. Bu rakam şimdilerde 20 bin TL'ye ulaştı. Tabi yalnızca maddi değişimler olmadı hayatımda, okuma yazmayı öğrendim. Ehliyet aldım. Araba aldım. Daha ne olsun." dedi.
“IRGATTIM PATRON OLDUM”
Bir gün tarlada çapa yaparken bir arkadaşının tavsiyesiyle mikro krediye başvuran Adile Çiftçi de açtığı işyerinde çiçekçiliğin yanı sıra, giyim ve süs eşyaları satmaya başladı. 
Hedefinin giyim atölyesi açmak olduğunu anlatan Çiftçi, burada özellikle yetim çocuklara istihdam alanı yaratacağını söyledi. 
“BORÇ BATAĞINDAN KURTULDUM, SERMAYEMİ 25 KAT ARTIRDIM”
Mikro kredi ile sermayesini bir yılda 25 kat artıran kadınlardan biri de Saadet Ağırboz. Belediyeden aldığı mikro krediyle kendine bir dikiş makinesi alan Ağırboz evini atölyeye dönüştürdü. Şimdi ise mevsimlik işçileri çadır ve pamuk toplamak için önlük dikiyor. 4 çocuk annesi Ağırboz, mikro kredi almadan önce borç içinde olduğunu kurduğu işle hem borcunu ödediğini hem de yanında işçi istihdam etmeye başladığını belirtti.
“TÖRELERE MEKRO KREDİYLE DİRENDİK”
Aldığı mikro kredi ile uyku seti, yorgan, yastık üretimi yaptığını dile getiren Hülya Gül ise “Ben okuma yazma bilmediğim için. Evden dışarı çıkamıyordum. Belediyenin verdiği mikro kredi ile işimi kurdum. Şimdi İstanbul’a, İzmir’e gidip mal alıyor ürettiğim ürünleri Türkiye’nin birçok iline pazarlıyorum. Yanımda da işçi çalıştırıyorum. Şanlıurfa’nın törelerle anılmasından rahatsız oluyorum. Biz törelere mikro krediyle direndik. Kadınların töre cinayetlerle değil ürettiği ürünlerle ve yaptıkları işlerle anılmasını istiyorum.”dedi
“ÇOK AZ PARALARLA BÜYÜK MUTLULUKLARA İMZA ATTILAR”
Mikro kredi üyesi kadınların istihdamına yönelik önemli projeler ürettiklerini dile getiren Şanlıurfa Belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, onların başarı hikayeleriyle mutlu olduğunu söyledi. Fakıbaba,"Sizler benim kızlarımsınız. Sizleri birer evladım olarak görüyorum. Size verdiğimiz önemden dolayı asla pişman değiliz. Çok ufak bir miktar parayla büyük mutluluklara imza attınız. Bu gösteriyor ki Urfa kadını isterse her şeyi başarır. Bu başarı inanın Türkiye'ye örnektir." dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49