Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

“Hepsinin ayrı bir hikayesi var”
Şanlıurfa’da yıllarca akıl hastalarının fotoğraflarını koleksiyon yapıp, evine ve dükkanına asan Adnan Yurtseven, 10 yıllık fotoğraf serüvenini anlatıyor.
 
Şanlıurfa’nın İpekyol mahallesinde emlakçılık yapan Yurtseven, akıl hastalarının fotoğraflarını koleksiyon yapmanın nedenini anlatıyor. Akıl hastalarına duyduğu ilginin 10 yıl önce başladığını belirten Yurtseven, “1972 yılında lastikçilik yapıyordum ve o zamanlar yanımızda bir deli vardı ve sürekli iş yerimizin yanında dolaşırdı. Aradan uzun bir zaman geçti, bir gün çarşıda silahlı saldırı oldu ve biz de olayı uzaktan izliyorduk, o arada kafama bir cisim isabet etti. O korkuyla olay yerinden kaçmaya çalıştım ve baktım ki, kafama cismi atan iş yerimizin yanındaki deliydi. O günden sonra delilerden korkmaya başladım ve durumu babama anlattım. Babam delilerden korkmamam gerektiğini, aksine onları sevmemi istedi. Onlardan zarar gelmeyeceğini, sen onlara karışmadan onlar sana karışmaz dedi. Ve yaklaşık 10 yıl önce akıl hastalarına ayrı bir değer verdim. Çoğu zaman cebimdeki son parayı onlara verdim, yemek yedirdim, berbere götürdüm. Ayrıca fotoğraflarını çekip, yanımda saklamaya başladım” ifadelerini kullandı.
 
“Gördüğüm her akıl hastasının fotoğrafını çekerim”
 
Merak üzerine başladığı bu ilginç koleksiyonu daha da geliştirmek için gördüğü her akıl hastasının fotoğrafını çektiğini belirten Yurtseven, bu meraktan ötürü üzerinde fotoğraf makinesi taşıdığını söyledi. Yurtseven, gittiği her yerde üzerinde fotoğraf makinesi taşıdığını ve gördüğü her akıl hastasının fotoğrafını çektiğini söyleyerek,
 
Daha önce bir ustam vardı onunla beraber akıl hastalarını n fotoğraflarını çekmeye başladık, onun göremediğini ben gördüm, benim göremediğimi o gördü ve birlikte fotoğrafları koleksiyon haline getirmeye başladık. Öte yandan ben akıl hastalarının aslında çok dürüst insanlar olduğuna inanıyorum. Tabi bu fotoğrafları çekerken çeşitli zahmetler gördük, çoğu akıl hastasına para uzattık, yüzümüze tükürdüler, giydirmeye çalıştık, elbiseleri yırtıp parçaladılar ama biz pes etmedik. Hala da gördüğüm akıl hastalarının fotoğraflarını çekmeye devam ediyorum. Şuan elimde 286 akıl hastasının fotoğrafı var” şeklinde konuştu.
 
“Hepsinin ayrı bir hikayesi var”
 
Akıl hastalarının fotoğraflarını biriktirip, koleksiyon yapan Yurtseven, akıl hastalarını dinlemeyi de ihmal etmiyor. 10 yıldan beri akıl hastalarıyla uğraştığını ve sürekli onların için olduğundan artık onlarla çok iyi anlaştığını belirterek, hepsinin ayrı bir hikayesinin olduğunu söyledi. Yurtseven daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü; “
 
Bu akıl hastalarının da ayrı ayrı hikayeleri var. Onları bu duruma getiren bir neden var, çoğu akıl hastası yaşadığı kötü bir olaydan sonra bu duruma geliyor, kimisi de çalıştığı işi kaybedince bu duruma geliyor. Kesinlikle onları yadırgayıp, hor bakmamak lazım. Sonuçta onlar da Allah’ın kulları ve normal insanlardan hiçbir farkları yok” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49