Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

"Hayat Glutensiz Güzel”

"Hayat Glutensizde Güzel" sloganıyla yola çıkan Şanlıurfa Çölyak Derneği ve Çölyaklı hastaların yanında olan Şanlıurfa Haliliye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Çölyaklı hastaların bilgilendirme toplantısında Glutensiz yemek verildi.

Şehitlik Çamlık düğün sarayında gerçekleştirilen etkinliğe, Haliliye Belediye Mehmet Canpolat, Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksoy, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Kaytan, AK Parti Grup Başkanvekilliğine Haliliye Meclis Üyesi Faruk Bayuk, Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, Doktorlar, Diyetisyenler, Günyüzü dernek başkanı Veyseldin Toprak, Sanatder başkanı Mustafa Dörtbudak, Glutensiz yemek firmaları, Çölyak hastaları ile aileleri katıldı. Bilgilendirme toplantısında biraraya gelen Çölyak hastalarına Glutensiz yemek ve glutensiz tatlı ikram edildi.

İlahlı grubun ardından konuşan Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan," Türkiye çapında şu an Büyükşehir olarak üç yerde glutensiz ekmek üretimi var. Şanlıurfa ayrıca bu ilçe belediye başkanlarımıza ilçe başkanımıza çok çok teşekkür ederim ve şu an Urfa'da Bin 408 tane çölyaklı hasta var. Türkiye'deki şu an 47 tane çölyak Dernek başkanlarımız diyor ki keşke biz Urfa'da yaşamış olsaydık, Eminim çok rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar nedeni Türkiye'deki bütün bunların amacı malzemelerin yüksek derecedeki maliyetli maddi bir şekilde karşılamakta Urfa'da bizim belediyeler ilçe belediyelerimiz olsa Merkez Belediye Büyükşehir Belediyesi'nin olsun her zaman yanımızda oldular. Büyükşehir belediyemiz den 13 ilçemizde teker teker başta olmak üzere Haliliye Belediyesi'ne teşekkür ederim Çünkü nedeni ekmek ben bundan oğlum da damdan düşen lerden birisiyim oğlum da 15 yıldır çölyaklı daha önce Doktor tanısını koydurur zaman işte biz bunu nasıl yapabiliriz biz bu çocuğumuza ekmeği nasıl bulabiliriz, biz buraya Urfa'da bir dernek kurduk o zaman 350 kişiyi de şu an Bin 408 kişi var. Urfa'da çölyaklı olmak rahat bir yaşamak demektir hiçbir zaman zor bir yaşamak değildir. Bunu bile veririm onun için amacı kör olmak bir hastalık da gelir aslında bizim tıptan hastalıktır diyorlar çölyaklı insanlardır. Tüm insanlar gulitensiz yaşayabilir ama biz maalesef herkesin yediği ekmeği yer yok. Onun için bu insanlar özel insanlardır."dedi.

Çölyaklıları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Bu ünvanı alan ilk belediyeyiz. Başka belediyeler de bu kervana katılacaklar. İnsanlar engellenebilir, dezavantajlı gruplar olabilir ama yerel yönetimlerin temel anlayışı, bu sorunları ortadan kaldırmaktır. Çölyak dostları Haliliye'de her zaman kendi evlerinde gibi hareket edecekler"dedi.

Canpolat," Hız kesmeden ile hizmetlere artırarak da yola devam demiştik başkanımız ve değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız bizi ziyaret etmişlerdi. Ramazan ayın içerisinde 1 iftar programı talep etmişlerdi. Haliliye Belediyesi. Büyükşehir ve diğer dahil olmak üzere Şanlıurfa'da iftar programları yoğun bir şekilde geçtiğinden dolayı ben sayın dernek başkanından şu ricada bulunmuştum değerli başkanım Mümkünse ailelerimizi Ramazan bayramı sonrası uygun bir zamanda yapalım, Mutfakta glutensiz ürünler oluşturulmuş yemekte hep birlikte bir arada olarak uzun süredir birlikte olan de ile ilgili olarak aramızda bu bütün çocuklarımız da görülebilecek bir hastalık olarak yaşamış oldukları bu mücadelesinde Belediyesi olarak kendilerine ilk etapta yaklaşık Bin 408 çölyak kayıtlı aile var. Yapılan hizmet çocuklarımız gelecekler. Bu ülkenin belediye başkanları, milletvekilleri önce millet hizmet edecekler, Haliliye Belediyesi olarak İnşallah her zamanki hizmetlerimiz var olduğu gibi olacak bu hizmetimizden yer İnşallah alacağız inşallah beraber olacağız Ben de diyorum ki inşallah Şanlıurfa'da yaşayan mutlu olacak. Çölyak hastası olmayanlar da mutlu olacaktır bu şekilde de en başta halkımız onlarla birlikte bizim yaptığımız başka arkadaşlarımız memur arkadaşlar hep birlikte insanlara bu memlekete sizlerin hizmetinde olacağız. Biz sabahın erken saatlerinden itibaren sahada tüm arkadaşlarımızla görevimizin başındayız sokak sokak geziyoruz yapacak de geziyoruz. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tertemiz sokaklarla buluşmak üzere temizlik hizmeti parklarla buluşmak üzere hizmeti düzgün kadınlarda yürümek araçlarını kullanmak üzere Fen işlerimiz icracı müdürlüklerimiz olmak üzere sosyal işler müdürlüğü sosyal projeler inşallah cuma günü de 100 günde ne yaptık basın açıklaması ile duyuracağız"dedi.

Gastroenteroloji ve Beslenme Doktoru tarafından Çölyak hastalığı ve nasıl beslenmeleri gerektiği anlatıldı. Program plaket takdimiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49