Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Hastane kapılarından geri çevrilemeyecek
 Türkiye genelinde hastanelerin Acil kısımlarına giden vatandaşlar geri çevrilemeyecek ve özel hastanelerde de alınan ücretler kaldırılıyor.

Devlet hastanelerine acil bir durum için giden vatandaşlar artık hiç bir sebep sebepten ötürü geri çevrilemeyecek, vatandaşın sorunu giderilene kadar da taburcu olmayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Devlet hastanelerinin Acil servis birimlerine giden vatandaşlar, hiçbir şekilde geri çevrilmeyecek, Özel hastanelerde alınan ücretler ise kaldırılacak. Vatandaş, gittiği hastanede mağdur edilse veya özel hastanede para alınırsa şikayet etme hakkına sahip oluyor. İddialara göre bazı vatandaşlar, gittikleri Devlet Hastanelerinde hizmet almadan geri gönderiliyor ya da başka hastaneye gönderiliyor. Artık bu iddiaları ortadan kaldıracak yasayla beraber vatandaşlar, gittikleri hastanelerin acil servis kısımlarında hizmet görmezse şikayet etme hakkına sahip oluyor. Şanlıurfa’da nüfusun çok olması ve doktorların az olması nedeniyle bu sorunla sürekli karşılaşılabildiğini söyleyen Hakan Çelik, Şanlıurfa’da bu zamana kadar çoğu acil servislerinde hastaların geri çevrildiğini ve bu yasayla birlikte bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Yeni çıkan yasanın vatandaşlar açısından oldukça olumlu olduğunu söyleyen Çelik, “Şanlıurfa’nın nüfusu her geçen gün daha çok artıyor, ve nüfus oldukça kalabalık, öte yandan hastanelerde hizmet veren doktor sayısı da az. Bu sebepten ötürü çoğu vatandaş acil servis hizmetlerinde mağdur edildi, ben de buna şahidim. Yeni çıkan yasa, artık hiç kimsenin acil servis kapılarından geri çevrilmeyeceğini söylüyor, bu çok güzel bir gelişme. Ayrıca bazı vatandaşlar özel hastanelerde hizmet görmek istiyor ve özel hastaneyi tercih ediyor, onlar da artık acil servislerde para ödemeyecek” şeklinde konuştu. Özel hastanelerin Acil servis birimlerinde çok para harcadıklarını söyleyen vatandaşlar, yeni yasayla birlikte vatandaşların artık mağdur olmayacağını söyledi. Vatandaşların iddiasına göre Özel hastanelerin acil servis kısımlarında alınan ücretler dudak uçuklatıyor. Sağlık güvencesi olmasına rağmen acil servis kısmında aldığı hizmet karşılığında para ödediğini söyleyen Ferhat Alma, “Şanlıurfa’da çoğu vatandaş bu konuda şikayetçiydi zaten. Umarım bu yeni yasayla birlikte bu sorun ortadan kalkar. Hastaların acil servislerin kapısından içeriye alınmadığına şahit olduk, aynı şekilde özel hastaneler de hastalardan yüksek oranda para alıyor. Bu kanun yürürlüğe girmişse vatandaşların mağduriyeti bitmiş demektir” dedi. Öte yandan Şanlıurfa’da doktor eksikliğinin bulunması, Şanlıurfalıların bu durumdan faydalanıp, faydalanamayacağı ise merak konusu oldu. Ayrıca bu yasadan ötürü Şanlıurfa’daki hastanelere bir düzenin getirilmesi ve doktor eksikliğinin giderilmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49