Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Hasan Doğan Oy Birliğiyle Başkan Seçildi

Türkiye genelinde 95 Bin Şanlıurfa’da Bin 216 Çölyak Hastası bulunuyor. Buğday ürünleri tüketildiği zamanlarda bağırsak ve sindirim sistemini etkileyen bir hastalık olan Çölyak hastaları özel ekmek ve unlu gıdalar tüketmek zorunda, Türkiye genelinde derneklerin bir araya gelmesiyle Türkiye Çölyak Federasyonu kuruldu. Federasyon Ankara'da yapılan genel kurul toplantısında başkan seçimi yapıldı. Tek liste halinde yapılan seçimde 7 dernek ve 21 delegenin oyuyla Başkanlığına Şanlıurfa Çölyak dernek Başkanı Hasan Doğan seçildi.

Doğan, "Çölyak Federasyonu kurduk. Çölyak Federasyonu'muz ilk genel kurulu seçimi yapıldı ve arkadaşlar beni başkanlığa layık gördüler.Türkiye’nin her bölgesinden temsilen seçilerek bir araya gelen federasyonumuz belirlediği hedefler doğrultusunda çalışmalarına başlamıştır. Federasyona katılım sağlayarak birlik ve beraberlik içinde yürümeyi dileyen Türkiye’de faaliyet gösteren diğer Çölyak dernekleriyle birlikte yollarımızın açık olmasını diliyoruz.Çölyak Federasyonumuz çölyak camiasına hayırlı, uğurlu olsun"dedi.

Doğan, "Federasyon Çölyakların yanında olacak, Bakanlıklarla irtibatlıyız lobi çalışlarımız başladı. bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı Çölyaklara ödeme yükseltme konusunda meclis komisyonunda daha önce ödenen 80 ile 120 TL arasındaki ödemeleri üstünde Ödeme yapılması görüşmeler sürüyor. Komisyon Çölyaklara her ay 350 TL'ye ödeme noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Tarım Bakanlığı 12 madde üzerinde ciddi bir şekilde çalışmaya devam ediliyor, Türkiye'deki Glutensiz malzemeleri çoğaltılması ve firmaların artması üzerine çalışmalar yapılıyor. Gümrük Bakanlığı Glutensiz ithal ürünlerinin vergi KDV'sinde düşürülmesi üzerine teklif sunacak bu gibi konular için irtibat ve takiplerimiz devam ediyor"şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48