Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Harranlı çiftçiler güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretiyor

Şanlıurfa Gap Sulama Birliği sahasında güneş enerjisi (GES) santrali kuran çiftçi hem tarım yaptığı arazilerini sulamak için ödediği elektrik faturasından kurtuldu hem de ürettiği elektriği ile tarlasını rahatça sulayabilecek.

Elektrikte ikinci kademe tüketime yılbaşından itibaren gelen yüzde 127 oranında zam, elektrik faturası yükselen bireysel kullanıcıları ve işyerlerini, kendi enerjisini üretmeye yöneltti.

ÇİFTÇİLER KESİNTİSİZ ENERJİYE SAHİP OLDU

Şanlıurfa’da özelikle yaz aylarında 50-60 dereceyi bulan sıcaklıkları, imkâna dönüştüren çiftçiler güneş panelleriyle kendi elektriklerini kendileri üretmeye başladı. Güneş enerjisi ile üretilen elektrik sayesinde çiftçiler kesintisiz bir enerjiye sahip olurken, maliyetleri de yarı yarıya indirmeyi başardı. Tarımsal alanda en önemli harcama kalemlerinden biri olan elektrik giderini sıfıra indiren çiftçiler, güneş paneli kurmak isteyen çiftçilere devletin hibe desteğinde bulunmasını istiyor.

DSİ GAP 15. Bölge Şanlıurfa Bölge müdürlülüğünden yapılan açıklamada;

"Bölge Müdürümüz Sn Mahmut Berber ve Gap Sulama Birliği Başkanı Sn Coşkun Esen ile birlikte Sulama birliği sahasında çiftçilerin kendi imkanlarıyla kurdukları bireysel GES tesislerini yerinde inceledi"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49