Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Harran ovasında tahliye kanallarına taş tahkimatına başlandı

GAP'ın başkent Şanlıurfa'da Atatürk barajı ile 30 yıl önce Fırat'ın suyu Harran ovasına bırakıldı. Ardından Suruç ovasına su bırakıldı. Suyun bol olduğu ve bilinçsiz sulamamın yapıldığı ovalarda su tahliye için tahliye kanaları yapıldı. Yapılan tahliye kanalarına taş tahkimatı yapılıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 15 . Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde başlattığı tahliye kanalı taş tahkimat çalışmalarını sürdürüyor. DSİ tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydanın alınmasını sağlamak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinde oluşabilecek taşkın riskine karşı korumak için tüm gücüyle çalışan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu kapsamda, Şanlıurfa genelinde çalışmalarını sürdüren DSİ ekipleri, Harran Ovası sulaması HT13 tahliye kanalında taş tahkimat çalışması yapmaya başladı.

DSİ GAP 15. Bölge Şanlıurfa müdürlüğünden yapılan açıklamada;

"Bölge Müdürlüğümüz tarafından Harran Ovası sulaması HT13 tahliye kanalında taş tahkimat çalışması yapılmaktadır"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49