Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Harran Ovasında Dönümü 600 Kilo Verdi

Harran ovasında pamuk hasadı devam ediyor Şanlıurfa’da Pamuk üreticileri pamuk toplama makinesiyle hasat yaparken pamuk toplayan dar gelirli aileler durumu endişeyle izliyor. mevsimlik pamuk işçiliği, makineli hasat sayesinde tarihe karıştı 1günde 600 tarım işçisinin topladığı pamuğu hasat edebilen makineler sayesinde Harran ovasında pamuk daha erken toplanıyor.

İŞÇİLERİN YERİNİ DEV MAKİNELER ALDI

Ovada devam eden hasat çiftçileri yüzünü güldürdü. Pamuk tarlalarına biçerdöverler girmeye başladı. Verimin oldukça yüksek olduğu gözlemlenirken, başlayan hasat Çiftçilerin yüzünü güldürdü. Öte yandan eskiden mevsimlik işçilerce yapılan hasat tarımda makineleşmeyle birlikte pamuk tarlalarında mevsimlik işçileri unutturdu. Bir zamanlar pamuk hasadı için Türkiye’nin dört bir yanından başta Çukurova olmak üzere Ovaya dâhil farklı şehirlere giden mevsimlik pamuk işçileri artık gelmiyor. Önceleri Harran'da pamuk tarlalarında kurdukları çadırlarda kalarak pamuk toplayan işçiler ya da günlük yevmiye karşılığında servisle tarlalara gelen işçilerin yerini artık dev pamuk toplama makineleri aldı. Üretici makineli tarımdan memnun iş gücünden daha az maliyetli olduğu için üretici makineli tarımı tercih ediyor.

DÖNÜMÜ 600 KİLO VERDİ

Harran İlçesinde 250 dönüm pamuk eken Çiftçi Mehmet Buluktimur," Pamuklarımızın verimi çok şükür iyi, pamuğun piyasası da güzel iyi para yapıyor. Çok şükür bir dönüm pamuktan 600 kilogram pamuk elde ettik buna da şükür şuanda pamuğun fiyatı 7 lira devlette Bin 200 lira destekleme veriyor bu yıl pamuk bizi sevindirdi.

Son devresinde beyazsinek oldu ve iki üç yıldır mantar hastalığı oluşuyor. Bundan dolayı tarlayı dönüşümlü olarak pamuk, mısır ve buğday ekmemizin daha faydalı olacağını düşünüyorum ben bu yıl pamuktan önce fiy yem bitkisini ektim tarlanın dinlenmesine ve verim artışına etkisinin olduğunu gördüm çok şükür bir dönüm pamuktan 600 kilogram pamuk eldik"diye konuştu.

GÜNDE 60 TOP TOPLAMA KAPASİTESİ VAR

Pamuk biçerdöver Sahibi Vehbi Çetindağ ise," Pamuk toplayan biçerdöverimiz günde 60 top toplama kapasitesi var devletin verdiği pamuk biçme fiyatı ton başına 210 bin TL çok şükür bu yıl pamuk bereketli oldu çiftçilerimizin. de yüzü güldü." dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49