Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Harran Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi
Harran Üniversitesi arkeoloji ekibi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yerinde 12.yy. ait medrese kalıntıları ortaya çıkardı. Böylece Harran Medresesinin Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi
Son günlerde Şanlıurfa’nın Harran ve Mardin’in Nusaybin ilçesi arasında tatlı bir rekabet var. İki ilçenin kaymakamları ‘Dünyanın ilk üniversitesi bizde’ tartışmasına girdi. İlçedeki Harran Üniversitesi yıllardır kitaplarda ve birçok makalede ‘Dünyanın ilk ve bilinen en eski üniversitesi’ diye geçer. Bazı kitaplarda ise ‘ilk İslami üniversite’ olarak bilinir. İl ve ilçe tanıtımlarında da hep bu özellikler öne çıkar. Harran Kaymakamlığının resmî sitesinde de “Dünyanın ilk üniversitesi” adı altında hâlihazırda makaleler göze çarpıyor.
Harran Üniversitesi röktürü Prof.Dr.Mehmet Sabri Çelik, “Harran Ören Yerinde 12.yy. ait medrese kalıntıları ortaya çıkarıldı. Böylece Harran Medresesinin Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi”dedi.
DÜNYANIN ILK VE BILINEN EN ESKI ÜNIVERSITESI
Harran Üniversitesi röktürü Prof.Dr.Mehmet Sabri Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada;
“Harran Üniv. arkeoloji ekibi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yerinde 12.yy. ait medrese kalıntıları ortaya çıkardı. Böylece Harran Medresesinin Dünyanın en eski üniversitesi olduğu tescil edildi”denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49