Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Harran Çadır Kentte İftarını Açtı
Orucunu konteyner kentteki Suriyelilerle açan Müezzinoğlu, tercüman aracılığıyla Arapça'ya da çevrilen konuşmasında, Suriyelilerle iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını kendilerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve tüm Türkiyelilerin selamını getirdiğini ifade etti.
 
Harran Çadır kentte Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AFAD Sorumlusu Mahmut Sönmez ve yüzlerce Suriyeli vatandaş tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu ilk olarak sahra hastanesini ziyaret etti.
 
Burada tansiyonunu da ölçtürmeyi ihmal etmeyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bugün programımız yoğundu tansiyonumuza da bakalım dedik fakat sorun çıkmadı” dedi.
 
Suriye’deki çatışmalarda yaşamını yitiren 2 ağabeyini Bakan Müezzinoğlu’na anlatmaya çalışan 7 yaşındaki Sidra El Abdullah isimli bir kız çocuğu duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Minik Sidra tarafından hediye edilen çiçeği alan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu minik kız çocuğunu kucağına alarak öptü. Ardından konteyner kentte incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu burada sık sık Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti. Yapılan incelemelerin ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu eğitim kampüsü bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde yaklaşık 5 bin Suriyeli vatandaşla birlikte orucunu açtı.
 
Oruçların açılmasının ardından Suriyeli vatandaşlara seslenen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Değerli kardeşlerim Suriye’de yaşananlarla birlikte medeniyet ve demokrasinin beşiği olduğu iddiasında bulunan batı dünyası insanlık sınavından ne yazık ki geçememiştir. Binlerce insanın hünkârca katledilmesi ve milyonlarca insanın evinden barkından mahrum bırakılması hala nedense batının dikkatini çekmemekte ve batılı ülkelerin duyarsızlığı devam etmektedir” dedi. Sözlerini sürdüren Bakan Müezzinoğlu, “Halil İbrahim Dergâhı, Peygamberler diyarı, tarih ve medeniyet beşiğinin emsalsiz şehri Ruha’da sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyorum. Allah’ın kullarına karşı merhamet ve rahmetinin tezahürü olan Ramazan ayında sizlerle aynı gönül sofrasını paylaştığım için kendimi şanslı ve mutlu addediyorum” dedi.
 
Bakan Müezzinoğlu, “11 ay boyunca özlemini çektiğimiz gönüllerin sultanı Ramazanın ortasına geldik ve bu vesile ile sizin mübarek Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Ramazan'ın rahmeti ve bereketi aramızdaki sevgi bağlarının güçlenmesine kardeşliğimizin daha da güçlü bir yolculuğa yön vermesini Rabbim'den niyaz ediyorum. Bu mübarek günlerin başta İslam âlemi olmak üzere bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını bugünün sahibi Rabbim'den niyaz ediyorum. Ramazanın ilk günlerinden itibaren ülkenin ve dünyanın birçok yerinde hatta kardeş ülkelerde insanlarımızla buluşma ve beraber olma fırsatını bulduk. Sizlere Makedonya’daki Müslüman kardeşlerinizden, sizlere Arnavutluk’taki Müslüman kardeşlerinizden, sizlere Kosova’daki Müslüman kardeşlerinizden selam getirdim. Mekânlar farklı olsa da bu manzaranın ortak yönlerini kardeşlik ve birliktelik olduğunu gördüm. Bundan 3 yıl önce yarım asırdır sizlerden esirgenene temel hak özgürlükleriniz için mücadeleye başladınız. Bu uğurda zalim Esed ve rejimini zulmünden ve zulümlerinden çok çektiniz ve inşallah sonuç yakındır. Suriye’de dünya tarihinin kara sayfalarına geçecek insanlık dışı vahşetlere şahit oldunuz şahit olduk. Bu iftar sofralarında bütün duamız bu zulmün bir an önce bitmesi içindir. Dünya kamuoyunun sessiz kaldığı bu mücadelenizin haklılığına ilk günden itibaren inandık yanınızda olduk. Bu duruşun lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdim. Recep Tayyip Erdoğan’ın selamı sizler için inanın ki özgürlük yolunda sonuç alınana kadar yanınızda olacağız şeklindedir” şeklinde konuştu.
 
Verilen iftar yemeğin ardından Harran konteyner kentte bulunan sosyal tesisleri ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu’na çeşitli hediyeler verildi. Bu arada, yeni ibadete açılan bin kişilik camide cemaatle birlikte akşam namazını kılan Bakan Müezzinoğlu daha sonra Suriyeli vatandaşların kaldığı konteyner kente giderek basına kapalı bir şekilde sorunları yerinde inceledi. Yapılan incelemelerin ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Şanlıurfa’ya doğru hareket etti.
 
Öte yandan, Suriyeli vatandaşlar ve aileler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’de kendilerine sahip çıktıları için sonsuz teşekkür ederek, “Suriye’de savaş çıktı. Ailelerimizle oradan zor kurtulduk. Türk insanlarından Allah razı olsun bize kucak açtılar onların sayesinde sıcak bir yemek sıcak bir yatak bulduk” şeklinde konuştular. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49